FATİH BATTAR

Çorum Belediyesi, bisiklet kullanımını yaygınlaştıracak ve günlük hayatın bir parçası haline getirecek olan önemli bir projeyi hayata geçirdi.

16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında sağlıklı yaşamı teşvik etmek, şehir içi trafiğini rahatlatmak ve temiz bir çevre için hayata geçirelen ÇORBİS projesi için Kent Meydanı’nda tanıtım töreni düzenlendi.

Etkinliğe Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Genel Meclis Başkanı Osman Günay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer katıldı.

‘500 ABONEYE ULAŞTIK’

Daha hizmete girmeden 500 aboneye ulaşıldığını belirten Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın; “ÇORBİS ile şimdilik 8 noktada yer alan istasyonlarımızdan bisikletlerinizi kiralayabilir, keyfinizi sürebilirsiniz.” dedi

Çorum’un yaşam kalitesini artıran proje ve çalışmalarla  daha da güzelleştiğini aktaran Aşgın; “Seçim döneminde söz verdiğimiz projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz.  Sağlıklı yaşamı teşvik etmek, şehir içi trafiğini rahatlatmak ve temiz bir çevre için ÇORBİS projemizi hizmete sunduk. 8 bin metre bisiklet yoluna sahip şehrimizde bundan böyle açılan her yeni yolda bisiklet yolları yapacağız.” şeklinde konuştu

‘ÇORUM’U BİSİKLET ŞEHRİ YAPACAĞIZ’

Çorum’u bisiklet şehri yapmak için çalışmalara devam edeceklerini kaydeden Aşgın; “Çorum’da hem ulaşım için hem de sağlığımız için daha aktif kullanılması için bu projeyi hayata geçirdik. Şehrimizin ana arterleri için de vatandaşlarımıza soracağız. Halkımızın isteği doğrultunda ana arterlere de bisiklet yolları yapacağız. Çok rahatlıkla kullanılan bir sistem. Şu an Türkiye’de kullanılan en modern sistem. Çok farklı alternatiflerle kiralanabiliyor ve kullanılabiliyor. 8 tane istasyonumuz. Şehrin farklı yerlerine yerleştirdik. Şehrimizi bisiklet şehri yapmak için  çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bisikleti aktif kullanan şehirlerden biri olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı

Vali Mustafa Çiftçi ise ;”Çevre dostu bisikletlerin Çorum’da da kullanılıyor olması çok önemli. Gelişmiş ülke ve şehirlerde bisikletler çok yaygın olarak kullanılmakta. Hem trafik hem de insan sağlığı için önemli olan bu bisikletlerin Çorum’a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu

Konuşmaların ardından Vail Mustafa Çiftçi ve protokol üyeleri akıllı bisikletlerle Çorum turu attılar.

AKILLI BİSİKLETLERE NASIL ULAŞILACAK?

Şimdilik 8 noktada bulunan ÇORBİS istasyonlarından bisiklet almak isteyenler, cep telefonlarına ÇORBİS uygulamasını indirerek sisteme üye olacak. Kullanım koşullarını kabul ettikten sonra uygulama üzerinden belirlenen ücretleri seçerek hesabına yükleme yapabilecek. Hesaba yükleme yaptıktan sonra 5 terminalde bulunan istasyonların ödeme noktalarında yer alan ekranlara uygulama üzerindeki karekod’u okutarak bisikletleri kullanabilecek.

Uygulama üzerinden kullanmayı tercih etmeyenler ise istasyonlarda bulunan ödeme noktaları üzerinden üyelik işlemlerini gerçekleştirdikten sonra ister kredi kartı ile isterse belli bir ücret karşılığında abonelik kartı alarak ÇORBİS'ten faydalanabilecek.

Abonelik kartlarının temini ve dolum işlemleri Çorum Belediyesi veznelerinden nakit veya kredi kartı ile gerçekleştirilebilecek.