FATİH BATTAR
Çorum’da kamu kurum ve kuruluşlarına ait yatırımlarının görüşüldüğü İl Koordinasyon Kurulu 2019 yılı ikinci toplantısı dün Vali Yardımcısı Recep Yüksel başkanlığında gerçekleştirildi.

TSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Bıyık, Karayolları 7.Bölge Müdür Vekili Haydar Kobya, DSİ 5.Bölge Müdür Yardımcısı Saadettin Ceylan, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Çorum’da 2019 yılında kamu kurum ve kuruşlarına ait 466 yatırım projesi olduğunu ve 466 yatırım projesinin toplam bütçesinin 4 milyar 391 milyon TL olduğunu belirterek;  “İlimizde 2019 yılında kamu kurum ve kuruluşlarına ait toplam 466 adet yatırım projesi mevcut olup, bunların; 14’ü Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’ne,  65’i D.S.İ. 5. Bölge Müdürlüğü’ne,  270’i İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne, 13’ü İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, 56’sı Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’ne 5’i Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne, 7’si Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’ne, 3’ü İller Bankası A.Ş. Ankara Bölge Müdürlüğü’ne,  8’i İl Sağlık Müdürlüğü’ne, 1’i Tarım ve Orman Bakanlığı Çorum Şube Müdürlüğü’ne, 3’ü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne, 4’ü Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, 16’sı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne, 1'i İl Afet ve Acil Durumlar Müdürlüğüne aittir. Ayrıca ilimizde uygulanan projelerin, 109’u Tarım ve Hayvancılık, 37’si Ormancılık, 1’i Enerji, 107’si Ulaştırma, 2’si Konut, 28’i Eğitim-Kültür-Spor, 144’ü Sosyal Altyapı, 8’i Sağlık, 17’ü Harita-Kadastro-İmar, 13’ü ise diğer sektörlerden oluşmaktadır.” diye konuştu


‘OKA’DAN EN AZ DESTEK ALAN İLİZ’
Yüksel ayrıca  Çorum’un Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)’ndan en az destek il olduğunu dikkat çekerek; “Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının önümüzdeki dönemde çıkması planlanan hibe programları için kamu kurum ve kuruluşlarımızın, meslek örgütlerinin ve STK’ların geçmiş yıllara oranla daha çok sayıda ve ilimizin durumuna uygun proje üretmeleri, başvurmaları ve sonucunda OKA kaynaklarından daha çok pay alması için gerekli hazırlıkların işbirliği içinde gerçekleştirilmesini bekliyoruz.” dedi.