HABER/YORUM: FATİH BATTAR

5 yıl öncesine kadar boş arsaların bulunduğu Dr. İlhan Gürel Caddesi, şehrin gelişmesi ve büyümesi ile birlikte Çorum’un parlayan yıldızı oldu.

Canlılıkta şehrin en işlek caddesi Gazi Caddesi’ni yakalayan Dr. İlhan Gürel Caddesi’nde konut ve dükkan fiyatları da 2 yılda iki katına çıktı. Öğrenci yurdu, kafeler, mağazalar ve alışveriş merkezleri ile adeta büyüyen ve gelişen Çorum’un incisi konumuna gelen cadde, esnafın yüzünü de güldürüyor.

5 yıl öce boş arazilerin bulunduğu cadde bugün şehrin en işlek caddeleri ile yarışırken, caddede ev fiyatları dudak uçuklatıyor, arsalar milyon liralara satılıyor.

EV FİYATLARI MİLYON TL'YE DAYANDI

Boş arazilerin bulunduğu cadde iken şehrin işlek caddelerinden biri haline gelen Dr. İlhan Gürel Caddesi’nde yaşanan inanılmaz değişim ve inşa edilen lüks konutlar, gayrimenkul fiyatlarına da yansıdı, konut ve işyeri fiyatları tavan yaptı. Bölgedeki 2+1 konutlar bile 300 bin TL'den alıcı buluyor. Lüks olarak tanımlanan 4+1, 5+1 dairelerin fiyatları ise 600 ile 800 bin TL arasında değişiyor. Dubleks konutların değerleri ise milyon TL'ye dayanmış durumda.

Caddenin popülaritesi konut ve işyeri kiralarına da yansımış durumda. İşyerlerinin aylık kiraları, konumu ve özelliğine göre 3 bin ile 15 bin TL arasında değişiyor. En ucuz konut kirası ise bin TL'den başlıyor ve konutun özelliğine göre 3 bin TL'ye kadar yükseliyor.

YATIRIMCILARIN GÖZDESİ

Caddenin önemli bir merkez haline gelmesi yerli ve yabancı yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Lüks konutları, alışveriş merkezi, öğrenci yurdu ve kafeleri ile cazibe merkezi haline gelen cadde yerli ve yabancı yatırımcılar yatırım yapmak için sıraya girmiş durumda. Hemen hemen  her ay bir işletmenin açıldığı cadde Buharaevler mahallesine yakın olmasından dolayı Buharaevler’de gayrimenkul sahibi vatandaşların yüzünü güldürüyor. Özellikle kafelerin farklı bir canlılık kattığı caddede akşamları iş stresinden ve aileleri ile birlikte güzel vakit geçirmek isteyen vatandaşların akınına uğruyor.

Cazibe merkezi haline gelen caddenin yeni yatırımlarla daha da gelişmesi bekleniyor.