M.BURAK YALÇIN

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, hükümetin ve milletin darbeci zihniyeti tarihin karanlık sayfalarına gömdüğünü belirterek, artık hiç kimsenin devletin gücünü kullanarak milli iradeye kast etmeyi aklının ucundan bile geçiremeyeceğini söyledi.

AK Parti İl Başkanlığı ile Kent Konseyi tarafından "28 Şubat" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Hürriyet Meydanı’ndaki serginin açılışına AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Erol Kavuncu, AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AHLATCI: 1997’DE TÜRKİYE KARANLIK BİR SÜRECE İTİLDİ

Serginin açılışında konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Türkiye’nin 1997 yılında “demokrasiye balans” bahanesiyle karanlık bir sürecin içerisine itildiğini belirterek, demokrasiye yönelik yapılan tüm müdahalelerin insanlık suçu olduğunu söyledi.

Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat’ın 10 yıl sürmeden tarihin derinliklerinde kaybolup gittiğini ifade eden Yusuf Ahlatcı, “Tanklardan aldıkları güçle devirlerinin bin yıl süreceği rüyasını görenler, birliğimizi ve bütünlüğümüzü gasp etmeye teşebbüs etmiş; ancak bu devletin gerçek sahibi olan milletimizin iradesine vurulmaya çalışılan pranga Allah'ın izniyle 10 yıl sürmeden tarihin derinliklerinde kaybolup gitmiştir” dedi.

‘YARALARI DİNDİ İZLERİ SİLİNMEDİ’

Darbecilerin 28 Şubat'ta meşru bir iktidara karşı tıpkı 12 Eylül'de olduğu gibi gayrimeşru bir müdahalede bulunduğunu da vurgulayan Ahlatcı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Demokrasi faciası yaşanan Türkiye'de dini inançları gerekçesiyle eğitim ve çalışma hakları başta olmak üzere sosyal ve ekonomik haklarından yoksun bırakılan bir nesil toplumsal hayatın dışına çıkartıldı. İnançlarının yükümlülüğünü yerine getiren başörtülü kadınlarımız bu nedenle bedel ödedi, çok acılar çekti. Bugün gözyaşları dindi yaralar kapandı ancak izleri asla silinmedi.

’15 TEMMUZ’DA DARBELER TARİHİNE NOKTA KONULDU’

O gün hakları zorla elinden alınanlar, siyaset yapması engellenenler, başörtüsü nedeniyle eğitim hakkından edilenler bugün TBMM'de milletimize hakkıyla hizmet etmektedir. Aziz milletimiz 15 Temmuz alçak darbe girişiminde demokrasi destanı yazarak Anadolu topraklarında darbeler tarihine nokta koymuştur. AK Parti iktidarıyla birlikte kırılan vesayet sistemi sonucunda böyle meşum günlerin yaşanmaması için millet olarak hep birlikte omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Darbeci zihniyeti tarihin karanlık sayfalarına gömen hükümetimiz ve milletimiz sayesinde artık hiç kimse devletin gücünü kullanarak milli iradeye kast etmeyi aklının ucundan bile geçiremez. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde vesayet odaklarına ve darbeci zihniyete karşı AK Parti olarak kararlı tavrımızdan ödün vermedik, vermeyeceğiz. O dönem yaşananları unutmadık, unutturmayacağız. 28 Şubat'taki mağduriyetlerin, çektirilen acıların, yaşatılan ayrılıkların acısı yüreklerde sonsuza dek kalacak. Demokrasinin kazanımlarını hepimiz sonuna kadar koruyacağız. Kinle ya da nefretle değil adaletle hareket edeceğiz. Devletimizi, bayrağımızı, istiklalimizi ve demokrasimizi koruyacağız.

CANDAN: UNUTURSAK BU TÜR HADİSELER TEKRARLANIR

Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, bu tür hadiselerin tekrar yaşanmaması için unutmamak gerektiğini vurgulayarak, “MGK toplantısında yerli ve milli olmayan bir duruşu sergileyen hem MGK üyeleri hem de siyasiler bu millete zorla bir elbise giydirmek istediler. Giydirmek istedikleri elbisenin bu milletin ruhuna, bünyesine uygun hiçbir yanı yoktu. Bin yıl süreceğini söylediler. Milleti bir buhranın içerisine soktular. Unutursak, ders almazsak bu tip hadiseler milletlerin tarihinde tekerrür eder. Tekrar olmaz diye bir şey yok” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 28 Şubat sürecinde gazete manşetlerinin de bulunduğu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.