Değirmen makinaları  ve ekipmanları  üreten Çorum Ticaret ve Sanayi Odası üyesi firmalar ile bazı yönetim kurulu üyeleri, 22-25 Kasım 2018 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Dünya Değirmen ve Ekipmanları  Kongre ve Sergisi’ne katıldılar.

TSO’dan yapılan açıklamaya göre, kongrenin konuları arasında yer alan ve sektörün en önemli sorunlarının başında bulunan kalifiye elman ihtiyacının temini kongrenin ana temalarından birini oluşturdu.

Kongreden önce, Değirmen ve Sektör Makinaları Üreticileri Derneği (DESMÜD) Başkan Yardımcısı, ÇTSO üyesi Cemil Gazel ile kongre ve sergiye katılan üyeler, TSO’da dönemin Vali Yardımcısı Turgay Gülenç, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ile bir araya gelerek sektörün   kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması için yapılacak çalışmaları ele alıp, meslek lisesinde bir bölüm açılması  için talepte bulundular.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün konuya gösterdiği hassasiyet ve önem ile meslek lisesinde bir bölüm açılması çalışmalarına başlandı. 

DESMÜD Başkan Yardımcısı Cemil Gazel ve derneğin talepleri doğrultusunda dernek ve Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalanarak, Çorum, Gaziantep ve  Konya illerinde bulunan meslek liselerinde sektöre  kalifiye elaman yetiştirilmesi amacı ile değirmen ve değirmen teknolojileri bölümlerinin açılması süreci başlatıldı.

Açılacak bölümlerde, ders müfredatı sektörde yer alan firma temsilcilerinin görüşleri ve fikirleri doğrultusunda güncellenerek, okullarda okutulması amaçlanıyor. Ders verecek öğretmenlerin, kurulacak mükemmeliyet merkezlerinde teorik ve uygulama konularında  eğitim almaları sağlanacak  olup, değirmen ve değirmen  teknolojilerinden mezun olan öğrenciler de sektörde istihdam edilmesi güvencesi altında olacak.