Çorum merkeze bağlı Güney köyünde vatani görevlerini yerine getirmek için askere gidecek olan asker adayları dualarla uğurlandı. Oğullarını askere gönderecek olan aileler, gurur ve hüznü bir arada yaşadı.


Köyde düzenlenen mevlid-i şerif, asker adaylarının aileleri ve köy halkının katılımıyla gerçekleştirildi. İlahiler ve kasideler okunmasının ardından asker adayları Uğur Metin, Bünyamin Yılmaz, Sefa Açık, Necip Güney, Hüseyin Bilgin, Hasan Bilgin ve Baki Ünsal, aileleri ve köy halkıyla helalleşti. 


 

Oğullarını vatani görevini yapmak üzere askere göndermekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren aileler, "Bu bir nöbettir. Bizden önceki ve sonrakiler de bu görevi yerine getirdi. Şimdi sıra evlatlarımızda.  Askerlik vatan borcudur. Her erkek bu kutsal görevi yerine getirmelidir. Herkesin bu görevi severek yapması gerekir. Vatan için artık oğlum da tüm askerlerimiz gibi bir Mehmetçik. Tüm Mehmetçiklerimizin yolu açık olsun, Allah'a emanet olsunlar. Vatani görevini yapacak tüm yavrularımıza şimdiden hayırlı teskereler diliyoruz." dediler. 


Vatani görevlerini yerine getirmek amacıyla askere gitmekten dolayı gurur duyduklarını belirten asker adayları ise, "Bu bir vatan borcudur. Bizden öncekiler bu vatanı korudu. Şimdi sıra bizde.” diye konuştular.