Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları bu ramazanda da dünyanın dört bir yanında yardıma muhtaç Müslümanların yanında olmaya devam edecek. 
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, insani yardım alanında milli gelire oranla dünya birincisi olan Türkiye'nin sivil toplum kuruluşları da dünya genelindeki yardımlarını sürdürecek.

Sadakataşı Derneği, "Kardeşlikte ramazan gibi olalım" sloganıyla başlattığı ramazan kampanyası kapsamında 500 bin kişiye yardım ulaştıracak.
Türkiye'nin yanı sıra 25 ülkede ramazan faaliyetleri icra edecek olan dernek, gıda kumanyası, fitre, fidye ve zekat dağıtımları yapacak. Dernek, ramazan ayı süresince binlerce çocuğa bayramlık kıyafetler hediye ederken, yardımlarda kriz ve savaş bölgelerine öncelik tanıyacak.

Gazze, Kudüs, Yemen, Suriye, Bangladeş, Arakan gibi bölgeleri yardımda öncelikli olarak tanımlayan dernek, Abhazya, Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Bulgaristan, Burkina Faso, Çad, Endonezya, Filipinler, Hindistan, Gazze, Kudüs, Irak, Kenya, Kırgızistan, Lübnan, Mali, Moğolistan, Nijer, Somali, Sri Lanka, Suriye, Tanzanya, Vietnam ve Yemen'e ramazan yardımları ulaştıracak.
Türkiye'de ise Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, İstanbul, Ağrı, Sivas, Şanlıurfa, Sivas, Trabzon, Kırklareli, Tokat, Eskişehir, Gümüşhane, Erzurum, Sinop, Bolu, Muş, Çorum, Şırnak, Bitlis ve Malatya'da ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı planlayan Sadakataşı Derneği, Mescid-i Aksa avlusunda da kardeşlik sofraları kurmaya devam edecek.
Dernek yine ramazan ayı içerisinde, Sri Lanka'da 500 katarakt ameliyatı, Çad'da 2 cami ile su kuyusu açılışları gerçekleştirecek.

- Beşir Derneği, evden eve iftar yemeği taşıyacak
Beşir Derneği, "Bir Kap Bir Kalp" projesi kapsamında bu ramazanda da evden eve iftar yemeği taşıyacak. Yardımseverlerin bizzat kendi evlerinde pişirdikleri yemekleri ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Kampanyayla toplumda unutulmaya yüz tutan güzellikleri canlandırmayı amaçlayan dernek, çorba, ana yemek, pilav/makarna çeşitleri başta olmak üzere tatlı, salata, meyve, içecek gibi malzemelerle de zenginleştirilmiş iftarlıkları binlerce aileye teslim edecek.
"Bu Ramazan Herkes Seni Bekliyor" anlayışıyla faaliyetlerini gerçekleştirecek Beşir Derneği, zekat ve fitreleri de yardıma muhtaç ailelere ulaştıracak.
Dernek içerisinde temel gıda maddelerinin olduğu kumanya paketinin bedelini 100 lira olarak belirlerken, yardımseverler de 80 lira karşılığında çocuklara bayramlık hediye edebilecek. Filistin, Arakan, Yemen, Endonezya, Suriye gibi bölgelerde iftar sofraları kuracak olan dernek, 7,5 ton kurban eti dağıtımı gerçekleştirecek.

- Diversity Farklılık Derneği, Afrikalı Müslümanların yanında
Diversity Farklılık Derneği ise ramazanda sayıları yarım milyarı bulan Afrikalı Müslümanların yaşadığı bölgelerde faaliyetlerini gerçekleştirecek.
İlk etapta Zambiya, Nijer, Senegal, Somali, Kamerun, Gana, Mozambik, Mali ve Çad'da kumanya paketi dağıtmayı planlayan dernek, 5 bin aileye ulaştırılacak kumanya paketlerini dağıtıma hazırladı.
Dernek, binden fazla çocuğa bayramlık kıyafet dağıtmayı hedeflerken, 42 ülkede 200'den fazla noktaya yardımların ulaştırılmasını amaçlıyor. Online olarak da yardımları kabul eden dernek, ramazanda 150 bin ihtiyaç sahibine ulaşacak.
Uluslararası Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği de başta Suriye olmak üzere 8 ülkede ramazan kampanyası düzenleyecek. Irak, Lübnan, Ürdün ve Türkiye'deki Suriyelilere ulaşmayı hedefleyen dernek, Yemen, Bangladeş ve Somali'de de ihtiyaç sahiplerine ulaşacak.
Ramazan boyunca gıda kolileri dağıtacak dernek, fitre, zekat ve sadakları da muhtaç ailelere teslim edecek.
Cansuyu Derneği ise ramazanda hayırsever vatandaşların bağışlarını, fitrelerini, zekatlarını muhtaçlara ulaştıracak. Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda da ramazan yardımı faaliyetleri gerçekleştirecek dernek, yapılan bütün bağışları cinsine uygun olarak fıkıh kuralları çerçevesinde değerlendiriyor.

Dernek, "Sizi gerçek muhtaçlara ulaştırır" sloganından hareketle çalışmalarını sürdürürken, Yemen, Moro, Arakan gibi kriz bölgeleri başta olmak üzere Türkiye'de ve dünyanın muhtaç bölgelerinde yüz binlerce muhtaç aileye gıda kolisi ulaştıracak. Dünyanın dört bir yanında kuracağı iftar sofralarında Müslümanları bir araya getirecek Cansuyu Derneği, kumanya bedelini 120 lira, iftar bedelini de 20 lira olarak belirledi.
Yardımseverler bağışlarını, başta online olmak üzere birçok yolla derneğe ulaştırabilecek.