Küçük yaşta yakalandığı amansız lenfoma kanseri hastalığından geçtiğimiz yıl vefat eden Duru Apraş için ailesi tarafından yaptırılan çeşme dualarla açıldı.
Pir Baba Parkı içerisine yapılan çeşmenin açılışına, Belediye Başkanı Zeki Gül, Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar, Duru'nun ailesinin yanı sıra çok sayıda sevenleri katıldı. 

Küçük yaşta yakalandığı lenfoma kanseri ile uzun süre mücadele eden ve birçok insanı bu mücadele etrafında toplamayı başaran Duru Apraş, geçtiğimiz yıl 29 Ekim'de hayatını kaybetmişti. Duru Apraş için yaptırılan çeşmenin açılışında konuşma yapan Belediye Başkanı Zeki Gül, "Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin" dedi. 

Duru'nun annesinin ve babasının son güne kadar ellerinden geleni yaptığını belirten Başkan Gül, "Duru hastalığı süresince yaşından beklenmeyecek bir olgunluk sergiledi. Cenab-ı Hak inşallah Duru'nun o olgunluğunun, manevi gücünün mükafatını ailesi ile birlikte alır diye dua ve temenni ediyoruz. Allah geçmişlerimize şehitlerimize rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.


Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan ise Duru'nun hastalık sürecini yakından takip ettiklerini ve yanında olmaya çalıştıklarını ifade etti. Duru'nun içindeki güzellikleri dalga dalga tüm Çorum'a oradan da tüm Türkiye'ye yaymaya başardığını belirten Candan  "ailesinin Duru'suyken birden tüm Çorum'un Duru'su oldu. Bu çeşme burada aktığı sürece Sadak-ı Cariye olarak Duru'nun sevap defteri dolmaya devam eder inşallah. Duru'nun tedavi sürecinde Kent Konseyi Kadın Konseyimiz ve Çocuk Konseyimiz ailesiyle birlikte çok güzel katkılar yaptılar. Ben katkı veren herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Duru'nun annesi Arzu Apraş, "Duru 29 Ekim 2017'de bizlere veda etti. Son gününde benden su istemişti. Son günlerinde suya çok hasret kaldı. Bu çeşme benim için, bizim için çok kıymetli. Belediye Başkanımız da dahil olmak üzere birçok kişi bizlere destek verdi. Şimdi küçük bir hayratımız oldu. Çorum halkı bizim hep yanımızdaydı hepinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum" dedi. 

 

BEYAZ GÜVERCİN UÇURDULAR
Belediye Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre, açılış öncesi Belediye Başkanı Zeki Gül, Duru'nun sıklıkla okuduğu İnşirah Suresi’ni okudu. Yapılan duaların ve açılışın ardından Belediye Başkanı Zeki Gül, Baro Başkanı Kenan Yaşar ve Duru'nun ailesi Duru'nun anısına beyaz güvercin uçurdu.

Editör: Haber Merkezi