42. Dönem Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak ve 2. Bölge Ankara Eczacı Odası Başkanı Ecz. Taner Ercanlı, Çorum Eczacı Odası’nı ziyaret etti.

Yeni göreve gelen Çorum Eczacı Odası Yönetim Kurulu, Kongre Delegeleri ve Denetleme Kuruluna hayırlı olsun dileklerini ileten Çolak ve Ercanlı, oda yönetimine başarılı bir dönem geçirmeleri temennisinde bulundular. 

Çorum Eczacı Odası Yönetim Kurulu da, eczacıların yaşadığı çözüm bekleyen sorunları ve Çorum’da eczaneler içerisinde yaşadığı sıkıntıları Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak’a iletme fırsatı buldu.  

Ziyarette yapılan görüşmede, birinci basamak sağlık hizmet sunucusu olarak eczacılık mesleğinin önümüzdeki yıllarda yaşayacağı süreçler değerlendirilerek, gelecekte eczacıları bekleyen yeni gelişmeler için hazırlıklı olmanın önemi vurgulandı. Covid-19 pandemi sürecinde bilim insanı olan eczacıların üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yaptıkları dile getirilerek, ilerleyen yıllarda biyoteknolojik ilaçların eczane raflarında yerini alacağı ve tedavilerin değişikliğinin kaçınılmaz olacağı belirtildi. 

Sayıları her geçen gün artan eczacılık fakültelerinin açılmasıyla, eczacıların gelecekte yaşayacakları işsizlik sorunu üzerine şimdiden istihdam yaratacak çalışmalar başlatılmasını ve Yardımcı Eczacılık Yönetmeliğinin düzenlenerek çalışma koşullarının genişletilmesi, yardımcı eczacı çalıştıran eczanelere maddi kaynak aktarımı için Türk Eczacılar Birliği ve KOSGEB desteğinin hayata geçirilmesi gerektiği ifade edildi. 

İlaç fiyat kararnamesinin düzenlenmesinde, daralan eczane ekonomilerine katkısının kaçınılmaz olduğu, piyasada bulunmayan ilaçların ve halk sağlığının değerlendirildiği, ayrıca 11-12-13-14 Kasım 2021 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek olan Türk Eczacıları Birliği 43. Olağan Büyük Kongre öncesi bu iki yıllık süreçte eczacılık mesleğine verilen katkılar ve gelecekte mesleğin önünü açacak planlar konuşuldu.

Çok verimli bir görüşme olduğunu ifade eden Çorum Eczacı Odası Başkanı Ecz. Şefkat Güler, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek teşekkür etti.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, odalarla birlik çatısı altında devamlı iletişim kurarak, gelecekte eczacılığı en iyi yerlere taşıyacaklarını söyledi.

Çorum Eczacı Odası Yönetim Kuruluna çalışmalarında başarılar dileyen TEB Başkanı Çolak, geçmiş dönemde yapılan çalışmalar ve pandemide gösterdikleri özverili mücadelelerinden dolayı da teşekkür etti. (Haber Merkezi)