TSO Orman ve Ağaç Ürünleri Grubu Meclis Üyesi Murat Erdal, tüketicilerin genellikle e-ticaret yöntemiyle katıldığı "Efsane Cuma" gibi indirim kampanyalarında mağdur olmaması için dikkat edilmesi gereken konulara ilişkin uyarıda bulundu.

Efsane Cuma uygulamasının yanlış uygulama olduğunu aktaran Erdal; "Kurallara uygun bir indirim uygulaması değildir. Haksız kazanç sağlamak isteyen firmalara karşı dikkatli olunmalıdır." dedi

'Gerçekten bir alış veriş yapılacaksa özel siparişlerde doğrudan mobilya üreticilerine gidilmeli veya tasarımlı ve hazır ürünlerde mağazalara ulaşılarak ihtiyaçlar karşılanmalıdır.' diyen Erdal; "Mutlaka yakından görerek ve bildiğiniz mobilya firmalarını tercih ediniz. Aksi takdirde bu gibi durumlarda paranız boşa gidebilir.  Sektör temsilcileri olarak tüketicilere önerimiz; cuma günü özellikle internetten mobilya alış-verişi yapmamalarıdır. Bu algıdan uzak durulmalı, ayrıca bu kontrolsüzlüğün devletimiz tarafından denetimler uygulanarak bir an önce önüne geçilmelidir. Gelen mesajlara dikkat edilip, algı oluşturan firmalardan uzak durulmasını tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.