İsmail Kakaç İlkokulu'nda, ‘Çocukların Gelişim Dönemi Özellikleri ve Mahremiyet Eğitimi’ konulu aile eğitim semineri gerçekleştirildi.
Öğrencilerin örnek davranışlarını gösteren bir videonun ardından seminerin açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ender Özcan Özçakır, eğitimin önceliğinin öğrencilerde olumlu davranış kazandırmak olduğunu vurguladı. Özçakır, “Öğrencilerimize okumayı yazmayı öğretmek, dört işlemi öğretmek görevlerimiz arasında ancak hayat sadece bunlardan ibaret değil. Biz öğrencilerimize hayatı tanıtmalıyız, onları hayata hazırlamalıyız. Onlara iyi insan olmayı, insanlarla güzel iletişim kurmayı öğretmeliyiz. Bir insan düşünün, mesleği ne olursa olsun. Bu insan sizin yüzünüze bakmıyorsa, güler yüzle sizi karşılamıyorsa, ağzından güzel bir söz dahi çıkmıyorsa ne yaparsa yapsın bir şeyler eksik kalacaktır. Ancak sıcak bir karşılama, hoş bir sohbet ve güleryüz çoğu zaman var olan problemi büyümeden çözer. Biz de çocuklarımıza etkili iletişim becerilerini kazandırabilirsek, iyi bir insan olarak yetiştirebilirsek birçok soruna yaşanmadan engel oluruz. Çocuklara hayatı tanıtabilmemiz için önce çocuğu ve onun gelişimini çok iyi bilmemiz gerekir. Çocukların gelişim dönemini iyi bilirsek onlara ulaşabilir, onların yüreklerine dokunabiliriz. Bugün bu salonu dolduran tüm özverili velilerimize ve sunumu gerçekleştirecek değerli rehber öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim." dedi.


Okul Rehber Öğretmeni Nur Kalaycı Tengiz, çocukların bedensel, duygusal, sosyal ve zihinsel gelişimi hakkında sunum gerçekleştirirken, bir diğer Rehber Öğretmen Caner Turan da, çocukların cinsel gelişimi ve mahremiyet eğitimi konularında sunum yaptı.