HABER/YORUM EROL TAŞKAN

Yürüyemeyen, konuşamayan, hatta yemeği ve içeceği bir yudum suyu bile kendi başına içemeyen engelli genç kız, sosyal medya hesabında paylaştığı anlamlı sözüyle cümle aleme kararlılık örneği sergiledi.

Enise Etliktepe, bedenini saran engellerin tümünü yıkarak hayatta engel tanımamakta.

“Bir insan kendine güveniyorsa, o insan hiçbir engeli tanımaz, onu yapar.” cümlesini nakşetmiş ruhuna.

Bir taraftan bakınca her türlü desteğe muhtaç durumda olmasına rağmen, müthiş bir çabayla uğraşıp burnuyla yazdığı cümleyle iç dünyasını bizlere yansıtıyor. Biz de bu paylaşımı herkese duyurmak için sütunlarımıza taşıyoruz. Gücümüz kuvvetimiz yerinde olduğu halde kendimizi çaresiz hissettiğimiz anlarda Enise’yi ve Enise’nin bu sözünü aklımıza getirmeliyiz.

Aslında bu sözü herkes söyleyebilir. Hatta öyle ki bundan daha kavi sözlerle edebiyat parçalayıp, süslü cümleler kurabiliriz.

Hani demişya şair, bir söze bir de onu söyleyen ağıza bakarım diye. Bu söz Enise’nin diline, gönlüne çok yakışıyor. Çünkü iş olsun diye değil, bizzat duygularını ve inandığı şeyi iletiyor bize.

Bir gün bile gülen gözlerini kısmadı, o gözlerin üzerinde hilal gibi duran kaşlarını çatmadı. Hiçbir şey Enise’yi hayallerine ulaşmak için çabalamaktan yormadı.

İğne ile kuyu kazmak sözü bile Enise’nin hayata tutunma çabasını izahta aciz kalır. Ben Enise’nin çabasını ifade edecek değerde bir cümle bilmiyorum, fakat bildiğim bir şey varki, Enise’nin her hali deryalar kadar büyük öğretilerle ve örnekliklerle dolu.

Bu fotoğraf karesini Enise’nin gönlünden dökülen kararlılık cümlelerini yanyana getirdiğinizde ve Enise’nin engel boyutunun yüksekliğini de hesap ettiğinizde, buradan ruhunuza akan hayat ırmaklarının, gönlünüzü huzura kavuşturduğunu hissedebilirsiniz.

İşte o zaman armudun sapı üzümün çöpü babından gönlümüze yük ettiğimiz ne kadar engeliniz ve derdiniz varsa, bir daha şikayetlenmeye tövbe edip, hiçbir engeli engel saymazsınız. Sözü eden gönül, o sözün eri bir gönülse, mızrak gibi saplanır insanın yüreğine.

Seni seviyoruz gül yüzlü, gül bakışlı Enise. Ve senin hayata tutunmaktaki azmin ve kararlılığından örnek almaya kararlıyız.