M.BURAK YALÇIN

Öz İş- Öz Savunma ve Güvenlik İşçileri Sendikası, güvenlik iş kolunda çalışanların çalışma hayatı ve toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan sorunlarla basın açıklaması yaptı.

Dün hastane önünde basın açıklaması yapan Öz İş- Öz Savunma ve Güvenlik İşçileri Sendikası Şube Başkanı Selim Güloğlu, taleplerini şöyle sıraladı:

Yüksek Hakem Kurulu kararlarında tüm iş kollarında çalışanlara verilen gece zammı özel güvenlik çalışanlarına verilmemektedir. Yüksek Hakem Kurulu kararlarında tüm işkollarında çalışanlara iş risk birimi adı altında ücret veriliyor. Aynı işyerinde ve aynı bölge de görev yapan özel güvenlik çalışanlarına  verilmemektedir. Özel güvenlik çalışanları olarak eşit işe eşit ücret talep ediyoruz.

Özel güvenlik çalışanlarının da eş durumundan tayin yapabilme hakkına kavuşturulmasına ve becayiş  yolu ile  kurum değişikliği yapabilmelerini, özel güvenlik görevlilerinin her 5 yılda bir yenileme eğitim ve sağlık raporu ücretlerinin çalıştıkları kurum tarafından ödenmesini, özel güvenlik sorumlusu, amir, şef, (ünvanlı personeller) için ücret belirlenmesini, toplu iş sözleşmesindeki  sosyal yardımlar başlığı altındaki ücretlerle ilgili  her ikisinin de aynı kurumda çalışması neticesinde uygulamanın  nasıl olacağı şeklinde bir açıklama bulunmadığından ödemelerde zorluk yaşanmaktadır. Çalıştıkları kurumlarda döner sermayeden özel güvenlik çalışanlarının da yararlanmasını istiyoruz.”