Çorum Eczacı Odası Başkanı Sönmez Çalışkan, ‘Devlet Hastanesi’nin Yeniden Açılması İçin Düğmeye Basıldı’ başlıklı haber üzerine yaptığı açıklamada, Çorum halkı adına heyecan duyarak gelişmeden dolayı mutluluğunu dile getirdi.

Öncelikle birinci basamak sağlık hizmet sunucusu olan eczacıların, diğer yandan da hastasının en güvendiği meslek mensuplarının liste başlarında, hem dert ortağı, hem psikoloğu, hem de görüşüne itibar edilen bir meslek mensubu olduğunu kaydeden Sönmez Çalışkan, “Toplumsal sorunlarda, halk sağlığını ilgilendiren konularda Kamunun paydaşı olan eczaneler, kamu yararına çalışan yarı resmi kuruluşlardır. Eczacı sadece hastaya hekim tarafından yazılmış reçetede ki ilaçları karşılamaz aynı zamanda kamunun menfaatlerini ve halk sağlığını da koruyacak önlemlerde kamuya destek olur. Daha önce de dile getirdiğim gibi; halkın nabzını her alanda olduğu gibi sağlık alanında da  en iyi eczacılar tutmakta, meslek örgütümüzde sağlık otoritelerine yaşanan aksaklıklarda (yol göstermek olmasa da ) çözüm odaklı fikirler sunmaya çalışmaktadırlar. Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinin şehrimize kazandırılması Çorum’un çevre illere göre sağlıkta cazibe merkezi olmasına vesile olmuş, halkımız 5 yıldızlı otel konforundaki hastanemizde daha güzel  sağlık hizmeti almaya başlamıştır. Fakat hem çevre illerden gelen talepler, hem de birinci veya ikinci basamak sağlık kuruluşlarında tedavi olabilecek hastalarında üçüncü basamağa başvurması ile aşırı bir yoğunluk yaşanmıştır. Hitit Üniversitemizin kadrosundaki akademisyen hekimler ile Sağlık Bakanlığı Kadrosunda ki hekimler arasında ki afiliasyon sorunları, hastaların yoğunluğu derken hem hasta mutsuz hem de sağlık personeli mutsuz olmaya başlamıştır. Organize Sanayi Bölgesine, bölgedeki okullara, Ankara yolunda ki işletmelere gitmeye çalışanlarda bir araya gelince, özellikle sabahları hastaneye ulaşmaya çalışan hastalarımız için trafik bir çileye dönüşmüş ötesi tehlikeli bir hal almıştır. Yıllardır herkesin kolayca ulaşabildiği eski devlet hastanesi hem yüksekte oluşu hem Bahabey Ormanı’ndan gelen oksijen sayesinde  daha temiz bir havaya sahiptir. Zemini sağlam, kayalık olan eski Devlet Hastanesi’nin C bloğu, hem bina olarak hem de yakın tarihte 5 milyon dolara yakın tıbbi cihazla donatılmış ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri ile hizmete hazırdır. Tabi ki kamu otoritemiz daha iyisini bilir ama yeni bir binanın yapılmasından ziyade C Bloğun güçlendirilip hizmete sunulması milli servet açısından daha verimli olacaktır. Böylelikle sorunun çözümü hem hızlanmış hem de milli bütçemize daha az yük getirecektir” dedi.

Çalışkan, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “Biz konuyu eczacı gözüyle değil halk gözüyle değerlendiriyoruz. Eczacı eczanesini  taşınan sağlık kuruluşunun yakınına taşır, kendi sorununu çözer. Fakat taşındığı eski bölgede ki halkın zaten hekime ulaşımı zorken birde ilaca ulaşımı kısacası sağlığa ulaşımı daha da zorlaşır. Daha önce belirttiğim gibi, yeri geldiğinde hastadan alıp devlete ödediğimiz muayene ücretini bile ödemekte zorlanan hasta, birkaç toplu taşıma vasıtası ile dahası hastası yürüyemiyor veya ayakta duramıyorsa taksi tutarak hastaneye ulaşmakta zorlanmaktadır. Çorum’umuz büyümekte, Tavukluk, Fatih Caddesi ve Bahçelievler gibi büyük nüfuslu bir mahalleye, kısacası 150.000 kişilik bir şehir içi nüfusuna sağlık hizmeti sunan eski Devlet Hastanesi’nin faaliyete bir an önce geçmesi halk sağlığı için bir temel ihtiyaç yani elzemdi. Bu konuda emeği geçen ve tekrar gündeme alan başta AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve AK Parti İl Başkanımız Av. Yusuf Ahlatcı’ya, bu kadar yoğun gündeminin arasında Çorum’un taleplerini gündemine alan Sağlık Bakanımız Dr.Fahrettin Koca’ya ayrıca milletvekilliği döneminde konunun takipçisi olan AK Parti Genel Merkezi Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı, 26.Dönem Çorum Milletvekili Ecz.Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’a da hem bir vatandaş hem de bir sivil toplum kuruluşunun başkanı olarak gönülden teşekkür ediyor, konunun bir an önce çözüme kavuşturulmasının halk sağlığı açısından önem arz ettiğini tekraren vurguluyorum.”