FATİH BATTAR

Hitit Üniversitesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile ‘Sağlıkta Gelecek’ konulu panel için Çorum’a gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Çorum Belediyesi ziyaretinde Çorum’a müjdelerle geldiğini açıkladı.

Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe Hitit Üniversitesi’nde düzenlencek ‘Sağlıkta Gelecek’ panelinin ardından eski hastanede incelemelerde bulunacak ve eski hastanenin son durumu ile ilgili bilgi alacak.

Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe’nin Çorum ziyaretinde hastanenin son durumunun netleşmesi bekleniyor.

 Belediye ziyaretinde sağlık konusunda açıklamalarda bulunan Meşe, sağlık konusunun en az savunma kadar stratejik bir konu olduğunu belirterek; “Dünya gelişiyor ve değişiyor. Sağlıkta da dünyada hızlı gelişmeler oluyor ve bizim de Türkiye olarak dünyadaki gelişmeleri takip etmemiz gerekiyor. Sağlık en az savunma kadar stratejik bir konu. Özellikle son yıllarda ilaç ve cihazlarda yerlileşme ve millileşme çalışmalarına hız verdik.” şeklinde konuştu

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, ziyaret anısına Bakan Yardımcısı Meşe’ye hediye takdiminde bulundu.