FATİH BATTAR

Eski Devlet Hastanesi binasının yeniden sağlık hizmeti sunması için çalışmalar başladı. Yıkım ihalesi 30 Haziran’da yapılan eski Devlet Hastanesi’nin yıkımı için yüklenici firma faaliyetlerine başladı.

Edinilen bilgilere göre eski Devlet Hastanesi’nin ana binasında güçlendirme çalışması yapılırken,  ihaleyi alan yüklenici firma 4 ay içinde A, B ve D bloklarının yıkımını gerçekleştirecek.

 Yıkım çalışmalarının ardından 200 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi’nin yapımına başlanacak.

Yeni Devlet Hastanesi’nde içerisinde her türlü ihtiyacı karşılayacak tıbbi cihazların, ameliyathanelerin, polikliniklerin ve diğer ihtiyaç duyulan birimlerin yer alacağı ifade edilirken, Çorum halkı da hastanenin bir an önce açılması için gelişmeleri yakından takip ediyor.

ESKİ HASTANE HAKKINDA

2020 yılında çıkan pandemi nedeniyle Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda yaşanan aşırı yoğunluk nedeniyle önce Göğüs Hastanesi ardından da ilçelere sevk başlayınca Çorum’da Devlet Hastanesi eksikliği hissedilmiş, ardından kamuoyunun yoğun talep ve baskısı sonucunda harekete geçen AK Parti Çorum Milletvekilleri eski Devlet Hastanesi’nin yeniden açılması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşerek, Çorum halkının taleplerini iletmişti. Bu talebi olumlu karşılayan Sağlık Bakanlığı 2021 yılının başında Çorum’a heyet göndermiş ve heyet hastane ile ilgili bir rapor hazırlamıştı. Hazırlanan rapor doğrultusunda ana binada güçlendirme çalışması yapılması planlanırken, A, B ve D bloklarının yıkılmasına karar verişmişti. Bu doğrultuda eski hastanenin yıkım ihalesi 30 Haziran’da gerçekleşti ve yüklenici firma çalışmalara başladı.