M.BURAK YALÇIN
EYT Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Çorum Şubesi Başkanı Murat Kırçı, Saadet Partisi(SP) Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’a EYT’lilerin taleplerinin olduğu bir dosya teslim etti.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Çorum Şubesi, Saadet Partisi’ni ziyaret etti.  
Gerçekleşen ziyarette EYT Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Çorum Şubesi Başkanı Murat Kırçı, Çorum’a gelen SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’a da EYT’lilerin taleplerinin olduğu bir dosya teslim etti.

CIDIK: TEKRAR YAŞANMASI İÇİN BÜTÜN YETKİLİLER GAYRET İÇERİSİNDE OLMALI
Ziyarette konuşma yapan SP İl Başkanı Faruk Cıdık, konuşmasında üç gün önce yaşanan intiharlara değinerek, “Bu olayın öncesinde neler yaşandığını çok iyi analiz ederek bu tarz şeylerin tekraren yaşanmaması içinde bütün yetkililerin bir gayret içinde olmasını gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

KIRÇI: ÜLKENİN KANAYAN YARALARINI GÜNDEME GETİRİYORSUNUZ
EYT Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Çorum Şubesi Başkanı Murat Kırçı da SP’nin mecliste milletvekili sayısı az olmasına rağmen ülkenin kanayan yaralarını dile getirdiğini söyledi.

‘DEVLETE YÜK DEĞİLİZ’
Hükümetin EYT’lileri yük olarak gördüğünü belirten Murat Kırçı, bunu kabul etmediklerini ifade ederek konuşmasında şunları söyledi: “Biz bu devlete yük değiliz. Biz prim sayılarımızdan dolayı devlete ikinci desteğe döndük. EYT’li bu ülkenin hamurudur, emekçi takımıdır. Biz Çorum EYT’liler olarak 1 yıl boyunca devletin dağıtacağı bir ekmekle yaşamaya hazırız. Bu devleti düşündüğünü iddia edenlere hodri meydan diyoruz. Lüksü bıraksın bu arkadaşlarda bizle beraber bir ekmek yesinler, devletin bütün borcunu çözelim. EYT’liler devlete yatırdıkları primin kendilerine düşen payı talep ediyorlar.”

KARADUMAN: EKONOMİK OLARAK ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ
SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman ise Türkiye’nin ekonomik olarak zor günlerden geçtiğini vurgulayarak “Temennimiz ülkeyi yönetenlerin daha makul adımlarla vatandaşın derdine deva olacak adımları atmaları ve ülkede bugün bir cinnet vesikası haline gelen intiharların yaşanmaması ve insanın daha insan onuruna yakışır yaşam sürmeleri adına ümidimiz odur ki bu ülkeyi yönetenler makul adımları atmış olurlar” diye konuştu.

‘EYT KONUSUNDA CİDDİ MAĞDURİYET VAR’
EYT konusunda ciddi mağduriyet olduğunu ve EYT’nin Türkiye’nin asıl gündemlerinden birisi olduğunu da dile getiren Milletvekili Karaduman, “SP olarak bizim de en üst gündem maddemiz. Bu mağduriyete “çift dikişliler, istirmacılar, törediler” diye tanım yapıyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. Bu sorunun ekonomiyi bozguna uğratacağını, EYT’lilerin ülkenin aleyhine çalışan bir güruh olduğunu ifade etmek 82 milyonu temsil eden bir konumda olan kişilerin yaptığı akla ziyan açıklama olarak kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘FAİZ, İSRAF VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE EDİLSİN ÜLKE EKONOMİSİ DÜZE ÇIKAR’
Türkiye’de faiz, israf ve yolsuzlukla mücadele edildiği taktirde ekonominin düze çıkacağını da belirten Karaduman, “2019 bütçesinde faize ayrılan para 117 milyar idi. 2020 yılında ise 138 milyar TL ayırmak istiyorlar. Ülkede EYT’lilerin hakkını vermedikleri ücret faiz için bu ülkenin kasasından çıkan ücrettir. Bu ülkede saat başı ülkenin bütçesinden faize ayrılan para 2 milyon doların üzerindedir. Bu EYT’lilerin sorunlarını çözmemelerinden en önemli sebeplerinden bir tanesidir. Sarayın 1 dakikalık harcaması bir asgari ücrete tekâmül ediyor. Eğer siz bu ülkede bir ekonomik dar boğaz var ve herkes buna dişini sıkmalı diyorsanız bu ülkeyi yöneten ve yönetilen herkes bu imtihana tabi tutulmalıdır. Türkiye’de faiz, israf ve yolsuzlukla mücadele edilsin EYT’liler olmak üzere ülkede ekonominin düze çıkmasını sağlayacak en somut adımlar atılmış olacak” ifadelerini kullandı.
Ziyarette SP’li üyeler de hazır bulundu.