Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karar ile Kovid 19 tanısı konulan fabrika ve üretim yerlerinde herkese Kovid 19 testi yapılacak.

Koronavirüs (Covid-19) salgının yayılımının önlenebilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında fabrika ve üretim yerleri ile ilgili yeni kararlar alındı.

Alınan karar kapsamında fabrika, üretim tesisi, atölye vb. iş yerlerinde çalışan kişiler arasında Kovid-19 yönünden pozitif vakaya rastlanması halinde üretim planında aksama yaşanması endişesiyle temaslı bildiriminden kaçınıldığı yönündeki tespitlerin önüne geçilebilmesi amacıyla, söz konusu iş yerlerinde çalışanlar arasında Kovid-19 tanısı konulan kişi olması durumunda işyerinde bulunan diğer tüm çalışanlara Kovid-19 tarama testi yapılacak.

Ayrıca fabrika iş hekimleri ve insan kaynakları birimi Kovid 19 tanısı olan çalışanları İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirecek.

Koronavirüs (Covid-19) salgının yayılımının önlenebilmesi amacıyla ayrıca izolasyon tedbirlerinin takibi konusunda apartman/site yöneticileri/görevlileri, özel güvenlik görevlileri, şantiye sorumlusu gibi sürece katkı verebilecek kişilerin de katkısının alınmasının önemli olduğu değerlendirildiğinden, yapılan testler neticesi Covid-19 pozitif olduğu tespit edilen kişiler ile temaslı olduğu belirlenen ve izolasyonda olmaları gereken kişilerin izolasyon süresince ikamet ettikleri adreslerde apartman/site yöneticileri/görevlileri, özel güvenlik görevlileri, şantiye sorumlusu gibi kişiler tarafından, izolasyon sürecine riayet etmedikleri tespit edilen kişilerin İl/İlçe Salgın Denetim Merkezine ihbarda bulunacak.