M.BURAK YALÇIN
Altınokta Körler Derneği Çorum Şubesi, Çorum Müftülüğüne atanan Muharrem Biçer’i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Dernek Başkanı Cuma Aykaç ziyarette görme engelliler olarak beklentilerini de Müftü Muharrem Biçer’e iletti.

Ziyarette konuşma yapan Altınokta Körler Derneği Çorum Şubesi Başkanı Cuma Aykaç, görme engellilerin sosyal toplumdaki sorunlarının bir hayli olduğunu, buna birde ruhsal sorunlarda eklenince ister istemez aile içi çatışma ve sosyal toplumdaki uyumsuzluğun ortaya çıktığını belirterek, “Dernek olarak din adamlarından engellilerin ruh yapısına uygun doğru dini bilgilerin zaman zaman yetkili mercilerin gündeme getirilmesinde fayda olduğuna inanıyoruz” dedi.

Dernek olarak Müftülükten bazı taleplerinin olduğunu da dile getiren Cuma Aykaç, beklentilerini şu şekilde sıraladı: “Cuma namazı ve benzeri özel günlerde cemaate görme engelliler hakkında bilgi verilmesi. Hac ve umre ziyaretlerinde tolerans tanınıp mümkünse engelliler ile birlikte refakatçinin de uygun şartlarda hac ve umre vazifelerinin yerine getirilmesinin sağlanması. (Mümkünse kontenjandan olanak sağlanması) Camiler de bulunan ayakkabı dolaplarının özellikle cemaat dağılırken ayakkabı dolaplarının kapaklarının kapatılması için cami görevlisine uyarıda bulunulması. Halkın ve esnafın kaldırım üzerine park yapmaları ve teşhir amaçlı ürün koymalarının yanlış olduğunu dini olarak da kul hakkına girdiğini vaazlarda topluma anlatılması. Görme engellilere dilenci gözüyle bakılmaması. 

Yukarıda belirttiğimiz beş madde biz görme engellilerin yaşantısında çok büyük önem arz etmektedir. Bu vesileyle din adamlarının topluma verecekleri mesajları önemsiyoruz.”
Ziyarette Altınokta Körler Derneği Çorum Şubesi yönetim kurulu üyeleri Fazlı Koçak, Arslan Şahin ve Mümin Aslan da hazır bulundu.
Çorum Müftüsü Muharrem Biçer de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek heyete teşekkür etti.