M.BURAK YALÇIN

Hitit Üniversitesi ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında Greyder Firması ile “Ayakkabı Üretiminde Kullanılan Deri ve Türevlerinin Analizi” ile ilgili protokol imzaladı.

İmza töreninde Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, HÜBTUAM Müdürü İrfan Kurtbaş ve Greyder Genel Müdürü Süreyya Kavlu hazır bulundu.

İmza töreninde konuşma yapan HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Greyder’in Türkiye’nin gururu bir firma olduğunu belirterek, birlikte çalışma yapmanın gurur verdiğini söyledi.

İşbirliklerin devam edeceğini de dile getiren Rektör Alkan, “Greyder gibi profesyonel bir firma ile çalışmak çok keyifli. Kalite kurgusuyla yapılan bir laboratuvarımız olduğu için biz bu süreçleri çok kolaylıkla geçiyoruz. Bu projelerin devamı gelecektir. HİTÜ’yü 15. sıraya çıkaran şey bu laboratuvarlardır. Onun için en önce bunlar yapıldı” dedi.

Greyder Genel Müdürü Süreyya Kavlu da ayakkabı analizlerinin yasal olduğunu ifade ederek, “Hem yasal gereklilik hem de biz kendimizi rahatlatmak için yapıyoruz. Burada aranan şey insan sağlığına zararlı bir şeyin olup olmadığı. Yasal bile olmasa biz bunu şirket olarak görmek istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından laboratuvarlar gezildi.