FATİH AKBAŞ
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ak Kent Mahallesi Celil Kırı bölgesinde oluşturulan Guinness Ormanı’nda geçen yıl Kasım ayında dikilen fidanlar büyüyor.

Bölgenin tel örgülerle çevrilmesine rağmen giriş çıkış için aralıklarla bırakılan boşluklardan büyük ve küçükbaş hayvan sürüleri girerek fidanlara zarar veriyor.

Ak Kent Mahallesi Muhtarı Necip Güler, geçen yıl Kasım ayında Celil Kırı bölgesine 1 saatte 303 bin 150 fidan dikilerek Çorum’un isminin Guinness Rekorlar kitabına altın harflerle yazdırıldığını ifade ederek, “Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan Guinness Ormanı’nda fidanlarımız büyüyor. Kuruyan fidan sayımız çok çok az ancak tel örgüler arasında alana giriş çıkış için bırakılan boşluklardan zaman zaman büyük ve küçükbaş hayvan sürüleri girerek fidanlara zarar verebiliyor. Ben çobanları birkaç kez uyardım ve ağaçlık alana girmelerini engelledim. Yetkililer bu giriş çıkış yerlerine gerekirse kapılar koyarak kontrol altına almalıdır. Yıllar sonra Çorum’un akciğerleri olacak bu ağaçlık alanda emeklerin heba olmasını istemiyorum” dedi.