M.BURAK YALÇIN

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorum Şubesi, Kıbrıs Barış Harekâtının yıldönümü nedeniyle Şehitliği ziyaret ettiler.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorum Şubesi Başkanı Muharrem Gül ve Yönetim Kurulunun hazır bulunduğu ziyarette şehitlerin kabirleri tek tek ziyaret edilerek dualar edildi.

Kıbrıs Barış Harekâtının yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorum Şubesi Başkanı Muharrem Gül, bundan 44 yıl önce Kıbrıs adasının büyük bir drama sahne olduğunu belirterek, 15 Temmuz 1974’de bir Yunan-Rum darbesi gerçekleştiğini, bu darbenin amacının ise adada ki Türk varlığının tamamen ortadan kaldırılarak Kıbrıs’ın tümüyle Yunanistan’a bağlanmak olduğunu söyledi.

“Kıbrıs Türk’ünü koruma, can ve mal güvenliğini sağlamak anavatanın namus borcudur” diyen Muharrem Gül, Türk ordusunun başarılı bir harekât icra ederek Kıbrıs Türk’ünü olası bir katliamdan kurtardığını ve adanın Yunanistan’a bağlanmasını önlediğini ifade etti.

Gül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kıbrıs Adası, 44 yıldır barış ve huzur içindedir. Bugün Kıbrıs Türk’ü kendi vatanı ve bayrağı altında hür ve bağımsız yaşamaktadır. Mehmetçik Kıbrıs uğrunda kan dökmüştür. Bu toprak artık Kıbrıs Türk’ünün öz vatanıdır. Kıbrıs’ta Türk varlığını yaşatmak, gelecek nesillere ve bu topraklar uğruna şehit düşenlere karşı bir namuk borcudur.

KKTC’nin, Kıbrıs Türk’ünün azim ve iradesiyle dünya devletleri arasında hak ettiği yere ulaşacağına inanıyoruz. 44 yıl sonra yine coşkuluyuz. Kıbrıs gazileri olarak yüce devletimize savaş meydanlarında hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz.”