FATİH BATTAR

Bilim ve Sanat Merkezi TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı dün açıldı.

Açılışa Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Sadık Efe, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program kapsamında bir konuşma yapan BİLSEM Müdürü Sadık Efe, Saatte 30 kilometre hızla giden, 300 kilogram taşıma kapasitesine sahip ve gün ışığı oldukça durmaksızın ilerleyebilen araç ürettiklerini söyledi.

Aracın güneş ışığı olmadan 70 kilometre yol kat edebildiğini ifade eden Efe, aracın gün ışığı gördüğü sürece sıfır maliyetle ulaşım imkanı sağladığını belirterek, prototipini ürettikleri aracı daha da geliştireceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Ayhan Özkan ve Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, BİLSEM tarafından öğrencilerin de katkıları ile üretilen güneş arabasını test etti. Güneş ışığı olmadan  ileri ve geri gitme özelliğine de sahip olan araç protokolden tam not aldı.

Güneş Arabası’nın test ettikten sonra bilim fuarının açılışı yapıldı. Daha sonra protokol üyeleri bilim fuarını gezerek öğrencilerin yaptığı ürünler hakkında bilgi aldı.

Sergide en büyük ilgiyi BİLSEM Robotik Takımı gördü.  Robotik kodlama eğitimi alan öğrenciler, bilgisayarla kontrol ettikleri robot makineleri görücüye çıkardı.

Tamamen yerli yazılımla kontrol edilebilen makineleri tek tek tanıtan öğrenciler, robotları nasıl çalıştığı hakkında bilgi verdi.

Editör: Haber Merkezi