M.BURAK YALÇIN
Ufka Yolculuk 7. Bilgi ve Kültür Yarışması ödül töreni önceki gün Çorum’da gerçekleşti. Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleşen ödül törenine Çorum Eğitim gençlik ve Spor kulübü Derneği Başkanı Selim Kaya, Ufka Yolculuk TemsilcisiAbdulkadir Büyükçınar ve davetliler katıldı. Lütfullah Avcı’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.

KAYA: YARIŞMAYA 700 BİN KİŞİ KATILDI
İlk olarak kürsüye gelen Çorum Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Selim Kaya, Türkiye genelinde yaklaşık 700 bin adayın Çorum ve çevre illerden ise bin 511 adayın yarışmaya katıldığını belirterek, “Günümüzde her türlü bilgi kirliliğinin, insanların zihninde karmaşıklık oluşturduğu bir ortamda, Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları, dinimizle ilgili bilgileri sahih kaynaklardan en etkin ve en doğru şekilde, ülkemizin güzel insanlarına ulaştırmayı temel gayeedinmiştir” dedi.
Selim Kaya, amaçlarının İslami çizginin dışına sapmadan, sünneti seniyyeye bağlı, dönemin çağ ve teknolojisine ayak uyduran, aşırılıktan uzak ve takvayadayalı müslümanlığı hayatına uyarlayan nesillerin yetişmesine katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

BÜYÜKÇINAR: AHLAKIMIZI GÜZELLEŞTİRMEK EN ÖNEMLİ GÖREVLERİMİZDEN BİRİSİ
Ufka Yolculuk Temsilcisi Abdulkadir Büyükçınar ise yarışmanın bu seneki temasını Güzel Ahlak konusu olarak tercih ettiklerini belirterek, “Ahlakımızı güzelleştirmek hepimizin en önemli görevlerinden birisi olmalıdır. Biz de bu doğrultuda güzel huyları öğrenip hayatımıza uygulayabilmek, kötü huyları da öğrenip onlardan sakınabilmek için bu sene ki yarışmayı bir vesile kıldık. Böylece birey olarak hepimizin bilge, kâmil, olgun ve toplum için faydalı birer insan olmasını amaçladık” diye konuştu.
Bu seneki yarışmada Türkçe ve Arapça dillerinde toplamda 4 farklı kategoride düzenlediklerini dile getiren Abdulkadir Büyükçınar, “Bu sene ilk defa yarışmamızı 2 aşamalı olarak gerçekleştirdik. 1. aşama online sınavda barajı geçen yarışmacılarımız 2. aşama yazılısınava girdiler ve bu sınavda başarılı olan kardeşlerimiz de ödüllerini almaya hak kazandılar. Ufka Yolculuk bir yarışmadan da öte değerlerimizi öğrendiğimiz,bu  değerlerimizi hayatımıza tatbik ederek yolculuğumuzun yönünü cennete çevirdiğimiz ve bunu yüz binlerce dost ile birlikte yaptığımız çok değerli bir yolculuktur” diye konuştu.

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yrd. Prof. Dr. Yaşar Türkben de programda “Güzel Ahlak” üzerine konferans verdi.

TÜRKBEN: İNSANI MELEKLERDENÜSTÜN DURUMA GETİREN HASLET GÜZELAHLAKTIR

Yaşar Türkben, ahlak’ın sadece insanlar için geçerli bir durum olduğunu vurgulayarak, “Çünkü varlıklar içerisinde kendisini geliştirmeye açık ya da bir potansiyel halde bulunan ve bu potansiyeli kullanmaimkanını kullanmaya sahip tek varlık insandır. Mevlana
diyor ki; “İnsan ahlakını güzelleştirmeye çabalarsa meleklerden daha üstün seviyeyegelmiş olur. Tıpkı Hz. Peygamberin Miraç’ta Cebrail’i geçip Rabbiyle buluşmaya yol aldığı gibi insanda güzel ahlakı sayesinde meleklerden daha üstün seviyeye gelebilir.” İnsanı meleklerden üstün konuma getiren haslet güzel ahlaktır. Hayvanlardan da daha aşağı bir dereceye düşürende onun kötü ahlakıdır” şeklinde konuştu.  Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilereödülleri takdim edildi.