FATİH BATTAR
3.Havalimanı’nın inşaatını ve işletmesini yapan İGA’nın (İstanbul Grand Airport) CEO’su Çorumlu hemşehrimiz Kadri Samsunlu, 29 Ekim’de ki büyük açılış öncesi Türkiye’nin çeşitli illerinden davet ettiği yerel basın mensuplarına 3. Havalimanı’nı gezdirdi.

Bir yandan inşaatın sürdüğü, bir yandan bazı bölümlerin bitirilip rötuşlarının yapıldığı devasa bir şantiye olan 3.Havalimanı’nda ana terminal binası ve pistler büyük oranda bitmiş durumda. Çorum’dan sadece Hakimiyet Gazetesi’nin katıldığı gezide, havalimanının tamamını gezme fırsatımız olmadı ancak terminal binasını gezdik. 1.4 milyon metrekarelik ana terminal binası ve hava sahasını yerinde gördük. Devasa büyüklüğü  ve mimarisi ile dikkat çeken terminal binasının %97’si tamamlanmış durumda ve 29 Ekim’e az bir süre işçilerin hummalı çalışmaları devam ediyor. 


Terminal tasarımı, İstanbul’un kültürel ve mimari birikimlerinden esinlenerek yapılmış. Bunların yanında son teknolojiyle donatılan yeni havalimanı esnek ve ferah bir yapıya sahip. İlk etap tamamladığında 90 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak olan yeni havalimanı, bütün etaplar tamamlandığında ise 150 milyon yolcuyu taşıyabilecek kapasitede olacak. 


Türkiye için prestij projesi olan 3.havalimanını bizlere gezdiren ve iki gün boyunca bizi ağırlayan İGA CEO’su hemşehrimiz Kadri Samsunlu ve İGA yetkililerine bir teşekkür yazısı yazmadan olmazdı. Bizim dışımızda Trabzon, Samsun, Konya, Erzurum, Adana, Denizli, Malatya gibi büyükşehirden gelen yerel basın mensuplarının katıldığı gezide İGA yetkilileri Atatürk Havalimanı’na ayak bastığımız andan itibaren bizlerle yakından ilgilendi. Otele girişimizden, basın toplantısına, otel çıkışımıza kadar herşeyimizle ilgilenen İGA Kurumsal İletişim Sorumlusu Didem Öztekin, Kurumsal İletişim Şefi Begüm Güler, Kurumsal İletişim Müdürü Hatice Alioğlu ve İletişim Danışmanı Kağan Koncak’a misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.