FATİH AKBAŞ
Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz, Halk Ekmek büfeleri önünde oluşan kuyrukların önüne geçilmesi için büfe sayılarının artırılması gerektiğini söyledi.

Halk Ekmek Fabrikası’nın ürettiği ekmeklere zam yapılmasına tepki gösteren Yılmaz, “Çorum Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nın amacı yurttaşa ucuz ekmek getirmek, serbest piyasa ekonomisinde fırınların aşırı zam yapmasının önüne geçmektir. Ama girdi maliyetlerini gerekçe göstererek ikinci defa zam yapıldı. CHP olarak dar gelirli vatandaşları düşünerek bu zammın geri çekilmesini talep ediyoruz. Halk Ekmek büfelerinin önünde ki uzun kuyrukları önlemek için büfe sayılarının artırılmasını istiyoruz.”ifadelerini kullandı. 

12 Eylül Darbesi’nde özellikle yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren’i de anan Yılmaz; “Darbelerin bizim insanımıza, ülkemize, inançlarımıza açtığı yaralar ortadadır. Darbelerin tamamını lanetlemek lazım. Gezi Olayları bu memleketin onurudur. Gezi’de bu memleketin gençleri öğrencileri işçileri ‘bizde varız’ diyerek sesini yükselttiler. Sonrasını bizde tasvip etmiyoruz. Vandalizme dönüştü, yakma yıkmaya başlandığı andan itibaren sizinle aynı duygu ve düşünceleri paylaştığımızın bilinmesini isterim.”dedi.

Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çorum ziyaretinde yaptığı konuşmada kullandığı, ‘Çorum ülkesini’ ifadesinin ardından gelen tepkileri eleştirdi.