RECEP MEBET
Çorum’da toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüsleri trafik denetiminden geçti.

Yolcu trafiğinin yoğunlaştığı kış aylarında şikâyetlerin artması üzerine harekete geçen yetkililer, halk otobüslerini mercek altına aldılar.
Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Hürriyet Meydanı başta olmak üzere şehrin muhtelif yerlerinde halk otobüslerini denetlediler.
Sivil ekiplerin de gizli yolcu olarak görev aldığı denetlemeler sırasında trafik kurallarına uymadığı tespit edilen sürücüler hakkında cezai işlem uygulandı.

Yapılan denetimlerde sürücülerin evraklarını kontrol eden ekipler, seyir halinde cep telefonu ve sigara kullanımı gibi kurallara aykırı davranışları da takip altına aldılar.
Ani fren ve kalkıştan kaçınma, yolcu indirip bindirme kuralları, direksiyon başında yolcularla diyaloğa girmeme gibi konularda uyarılarda bulunan trafik polisleri, güvenli sürüş kaideleri ile ilgili de hatırlatmalar yaptılar.
Denetimler sırasında yolculara yönelik açıklamalar da yapan ekipler, oturma yeri bulunduğu müddetçe ayakta seyahat edilmemesi, durak harici inip-binme konusunda ısrarcı olunmaması ve kurallara uyma konusunda şoförlere yardımcı olunması husunda tavsiyelerde bulundular.

Kurallara riayet eden sürücü ve yolculara teşekkür eden ekipler, toplu taşıma araçlarına yönelik denetimlerin hız kesmeden devam edeceğini vurguladılar.