FATİH AKBAŞ
Hasanpaşa Halk Kütüphanesi’nin artan yoğunluk karşısında kapasitesi yetersiz kalıyor.

Kütüphaneyi kullananlar çağın şartlarına uygun ve daha büyük bir kütüphane yapılmasını istiyorlar.
1963 yılında ‘Kütüphane Yaptırma Derneği’ tarafından Belediye’nin tahsis ettiği arsa üzerine Özel İdare’nin katkılarıyla inşa edilen Hasan Paşa Halk Kütüphanesi’nde aradan geçen sürede yoğunluk arttı. Zaman zaman tadilat çalışmaları yapılsa da kütüphane fiziki olarak talebi karşılayamaz hale geldi. 

Kütüphaneyi kullanan vatandaşlar, hem yoğunluktan hemde fiziki şartların yetersizliğinden dolayı yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, “Ders çalışmak, sınavlara hazırlanmak yada kitap okumak için kütüphaneyi kullanıyoruz. Ancak mevcut kapasitenin talebi karşılayamamasından dolayı yer bulamadığımız günler oluyor. Bu durumlarda ya yer boşalmasını bekliyoruz yada evimize gidip dersimize yada sınavımıza çalışıyoruz. Kütüphanenin mevcut yerine çağın şartlarına göre dizayn edilmiş büyük ve modern bir kütüphane yapılmasını istiyoruz” diyerek taleplerini dile getirdiler.

Hatırlanacağı gibi Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ile Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Odabaş 2019 yılı Kasım ayında Çorum’a gelerek İl Halk Kütüphanesi ve Hasanpaşa Halk Kütüphanesi’nde incelemelerde bulunmuşlardı. Bu ziyaretin ardından konu ile ilgili Bakanlık düzeyinde bir çalışma başlatıldığı öğrenildi.