RECEP MEBET
Türkiye Diyanet Vakfı’nın düzenlediği ‘Hediyem Kur’an Olsun’ adlı proje, Çorumlu hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Dünyanın dört bir tarafında Kur’an-ı Kerim’in bulunmadığı hiçbir ev, hiçbir gönül kalmasın diye 2015 yılında başlatılan proje 5’inci yılında devam ediyor.
Bugüne kadar 70’e yakın ülkede 1 milyonu aşkın insanı Kur’an’la buluşturan proje, hayırseverlerin bağışlarıyla 7 kıtada farklı coğrafyalara uzanıyor.

YURT İÇİ ve YURT DIŞINDAN YOĞUN TALEP VAR
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), ‘Hediyem Kur’an Olsun’ projesi için 27 farklı dilde mealli Kur’an-ı Kerim hazırlattı.
Kuran öğrenmek ve okumak isteyen, fakat imkânları sınırlı olanlara destek olmak amacıyla yürütülen proje hakkında bilgi veren TDV yetkilileri, dünyanın dört bir yanından gelen taleplere cevap verdiklerini dile getirdiler.
Cep telefonundan kısa mesaj yoluyla da katkı sağlanılabilen projeye ilişkin açıklamalarını sürdüren yetkililer, şu bilgileri verdiler:
“Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, yurt içi ve yurt dışından son zamanlarda yoğun bir Kur’an-ı Kerim talebiyle karşılaşıyor. Bu talepleri karşılamak üzere Vakfımız, Diyanet İşleri Başkanlığımız ile işbirliği halinde ‘Hediyem Kur’an Olsun’ projesini başlattı.
İlk emri ‘Oku’ olan evrensel mesajın tebliğcisi Peygamber Efendimiz (s.a.s), Kur’an-ı Kerim’i yaşamış bir peygamber olarak, ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir’ buyurarak Kur’an’ı bizlere emanet etmiştir.
Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile Kur’an-ı Kerim’in çağlar üstü evrensel mesajını olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak, onu okuma, anlama ve yorumlama konusundaki çabaları desteklemek; Kuran öğrenmek ve okumak isteyen fakat imkânları son derece sınırlı olanlara destek olmak amacıyla ‘Hediyem Kur’an Olsun’ projesini hayata geçirdi.

PROJENİN AMACI
‘Hediyem Kur’an Olsun’ projesi, Kuran hediye etmek, hususen Kuran alabilme imkanı olmayan coğrafyalar için, işlenebilecek en kıymetli amellerden olduğundan hareketle, ülkemizde ve İslam dünyasının dört bir köşesinde Kur’an-ı Kerim’e ihtiyaç duyulan yerlerde çeşitli dillerde mealli Kur’an-ı Kerim’in bağışçılar yoluyla hediye edilmesini amaçlamaktadır.

GEREKÇE ve HEDEF KİTLE
Türkiye Diyanet Vakfı son zamanlarda yurt içinde ve yurt dışında yoğun bir şekilde Kur’an-ı Kerim talebiyle karşılaşmaktadır. Bu taleplerle ortaya çıkan mealli Kur’an-ı Kerim ihtiyacını karşılama, Kur’an’ın daha iyi anlaşılmasına katkı sağlama ve evrensel Kur’an farkındalığı oluşturma gereği göz önünde bulundurularak Vakfımız, Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği halinde ‘Hediyem Kur’an Olsun’ projesini başlatmıştır.
Herkesin rahatlıkla okuyabileceği Resmi Osmani Hattı üzerine basılan mealli Kur’an-ı Kerim nüshası, yurt dışında öncelikle Balkanlar ve Orta Asya ülkeleri başta olmak üzere Latin Amerika, Kafkaslar, Güney Asya ve Ortadoğu’daki ülkelerde bulunan yerel STK’lar ve dini idarelerden gelen talep üzerine bu coğrafyalara ulaştırılacaktır.

KURAN YAZ 4333’E GÖNDER
Yurt içinde ise imam hatip liseleri, ilahiyat fakülteleri, yükseköğrenim öğrenci yurtları, hastaneler, cezaevleri, il ve ilçe kütüphanelerinin talepleri, müracaat önceliğine göre değerlendirilerek proje imkânları çerçevesinde talepler karşılanmaya ve mealli Kur’an-ı Kerimler kendilerine ulaştırılmaya çalışılacaktır.
Kur’an-ı Kerim basımı iki boy olarak planlanmıştır. Yurt içinde ve yurt dışında kullanılacak nüshalar 13.5×21 ebatındadır. Yurt dışına Resmi Osmani Hattı ile basılan Arapça Kuran nüshaları gönderilmektedir. Türkiye’de Aliyyül Kari Tarzı üzere basılmış nüsha dağıtılmaktadır.1 adet Kur’an bağışı (yurt içi ve yurt dışı), kargo ücreti dâhil 25 TL’dir.  Ayrıca hediyem Kur’an olsun projesine KURAN yazıp 4333’e SMS gönderilerek 25 TL bağışta bulunulabiliyor. Proje hakkında detaylı bilgiye www.hediyemkuranolsun.com adlı internet sitesisinden ulaşılabiliyor.”