M. BURAK YALÇIN
İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay başkanlığında gerçekleşen toplantı açılış yoklaması ve bir önceki birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başlandı.

Toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Fehmi Yağlı, makam araçlarıyla ilgili yapılan raporu meclisin bilgisine sundu.
Hiçbir makam aracının özel işlerde kullanılmadığını belirten Fehmi Yağlı, “İl Özel İdaresi makine parkında 250 adet araç bulunmaktadır. Bunun 24 adeti binek araçtır. Bütün araçlarda araç takip cihazı bulunmaktadır. 24 adet binek araçtan 1 adet İl Genel Meclis Başkanı, 1 adet İl Özel İdare Genel Sekreteri, 9 adet araç Vali Yardımcıları, Vali Koruma, Özel Kalem ve Valilik birimlerinde kullanılmaktadır” dedi.

Aile ve Engelliler Komisyonu Başkanı Dursun Kaya ise İlimiz merkez ve ilçelerimizde yatalak hasta ve engelli durumda olup, devlet tarafından gerekli yardımların yapılmasına rağmen fakat bu engelli kişilerin birçoğunun kendi ihtiyaçlarını karşılayamaması evinde bakacak kimsesinin olmadığından yemeklerinin yapılması, yemeklerinin yedirilmesi ve yemeklerinin temini konusunda engellilerin sıkıntı çektiği ile ilgili hazırlanan raporu meclisin bilgisine sundu.

Çorum’da Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından toplamda 4 bin 236 engelli için bakımını yapan evde bakım ücreti ödendiğini belirten Dursun Kaya, bakımları için ise 3 adet özel bakım merkezi bulunduğunu söyledi.

Bu hizmetlerin dışında yemek yapımı yedirilmesi ve temini hizmetlerinin Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün görev ve yetki alanını kapsamadığını ifade eden Kaya, “Ancak Çorum Belediyesi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı  tarafından engellilere yönelik evde bakım hizmeti verildiği ve aşevi hizmeti kapsamında evlere yemek dağıtıldığı bilinmektedir” diye konuştu.