RECEP MEBET
Hitit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle dün özel bir program düzenledi.

Buhara Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, Çorum Belediyesi Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve veliler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilerin hazırlayıp sunduğu program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Programın açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Elvan Güneş, Çanakkale Zaferi’nin Türk tarihi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Vatan uğruna canlarını feda eden 250 bin şehidi rahmetle anan Elvan Güneş, programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

20 ŞEHİDİN İSMİ OKULLARDA YAŞAYACAK
Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, 20 şehidin isminin Çorum’daki bazı okulların konferans salonu, Z kütüphane ve spor salonlarına verildiğini açıkladı.
Çorum Valiliği’nin Şehitleri Anma Günü dolayısıyla hazırladığı program kapsamında söz konusu uygulamanın hayata geçirildiğini belirten Yahya Çoban, “Şehitlerimizin isimlerini okullarımızda yaşatacağız” dedi.

“Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan ve geleceğe güçlü bir şekilde hazırlanan gençler yetiştirmek amacıyla bu uygulamayı gerçekleştiriyoruz” diyen Çoban, “Ecdadın canları pahasına bizlere bıraktığı emanete layık olmak için hepimiz sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Birer şehit ve gazi adayı olarak yeri geldiğinde vatan savunması için canımızı seve seve vermeye hazırız” diye konuştu.

Çoban, Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü nedeniyle hazırlanan programda emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencileri kutladı.
İngilizce Öğretmeni Elçin Özücan’ın günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı konuşma ile devam eden program, ‘Taze Fidanlar’ adlı tiyatro oyunuyla sona erdi.

Çanakkale Zaferi’nden 15 Temmuz darbe girişimine uzanan tarihi süreci çarpıcı bir şekilde sahneye taşıyan oyun, izleyenleri hayli duygulandırdı.
Büyük alkış alan oyunun ardından sahneye çıkan protokol mensupları, görevli öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.