M.BURAK YALÇIN
İl Genel Meclisi Şubat ayı dördüncü toplantısını gerçekleştirdi.
Halil İbrahim Kaya başkanlığında gerçekleşen toplantı bir önceki toplantının tutanak özetlerinin okunmasıyla başladı.
Toplantıda İskilip Tarımını Araştırma ve Geliştirme’nin(İSTARGE) çalışmaları ile ilgili hazırlanan raporu meclisin bilgisine sunan AR-GE Komisyonu Başkanı Nurettin Karaca, dernek faaliyetlerine ilk başladığında öncelikli olarak yerel meyve, ceviz ve üzüm çeşit ve tiplerinin tespitini yaparak envanter çalışmalarını tamladığını belirterek, tespiti yapılan çeşitler, elmada 48 tip, armutta 17 tip, üzümde 17 tip, cevizde 10 tip, kızılcıkta 5 tip olarak belirlendiğini, 165 yerde ne yetiştirilebilir araştırması 1,5 ay süre ile 3 mühendis ile birlikte çalışılarak ön envanter oluşturulduğunu söyledi.


AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Nurettin Karaca da tarihi İsmet Eker Konağı ile ilgili yazılı önerge verdi.
AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Alagöz’ün de imzasının bulunduğu önergede şu ifadelere yer verildi: “İsmet Eker Konağı tarihi ve kültürel miraslarımızdan birisidir. Konak ile ilgili bugüne kadar bazı projeler yapılmış ancak tam olarak turizme kazandırılmış değildir. 
Bu konağın turizme kazandırılması için Proje Müdürlüğü tarafından bir çalışma yapılmaktadır. Proje ve konağımızın son durumu ile ilgili komisyonumuzca bir çalışma yapılarak meclisimizin ve kamuoyunun bilgilendirilmesi ve verilecek desteklerin araştırılması hususunu İl Genel Meclisi’mizin takdirine arz ederiz”


Önerge oy birliği ile Turizm Komisyonuna havale edildi.
AK Parti Ortaköy İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Çelik de Sağlık Müdürlüğü tarafından kullanılmak üzere kalp ve damar cihazı alımı için 60 bin TL, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait spor kompleksi içerisinde yer alan binanın bakım ve onarımında kullanılmak için 20 bin TL, Uğurludağ Yaşlı Bakım Evi tadilatı içinde 300 bin TL ödeneğe ihtiyaç olduğunu belirterek, söz konusu hizmetlerin yerine getirilebilmesi için toplam 380 bin TL ödeneğe ihtiyaç olduğunu ifade ederek yazılı bir önerge verdi.

Söz konusu önerge de Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
AK Parti Alaca İl Genel Meclis Üyesi Ali Sami Odabaş da HAK-İŞ Blokları altında yeni binasına kavuşan Çorum Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) ile ilgili sözlü önerge verdi. Odabaş, BİLSEM’in iç tefrişatının yenilenmesi için meclisten destek istedi.
Önerge görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.