FATİH BATTAR
Çorum’da Küçük Sanayi Sitesi’nde mobilyacılık yapan Akın Arslan, işyerinde tanesi 500 lirayı bulan Osmanlı Sultanı ve Cüce Cochin cinsi tavuk ve değeri 15 bin lira olan Aksaray Malaklısı cinsi köpeği besliyor.

BU ÖZEL TAVUKLARIN FİYATI 500 LİRA
Hayvanlara küçüklükten beri ilgisi olan Arslan, hobi olarak süs tavuğu yetiştiriciliği yapıyor. Osmanlı döneminde padişahların yurtdışından gelen önemli ziyaretçilere hediye ettiği Osmanlı Süs Tavukları'nı  kendi elleri ile besleyen ve onlara gözü gibi bakan Arslan, tavukların 250 ile 500 lira arasında bir fiyatı olduğunu ancak alıcısı olmasına rağmen satış yapmadığını belirtiyor.
Yaklaşık 5 yıldır hobi olarak cins tavuk yetiştiriciliği yapan Arslan, hayvanlarla ilgilenmenin kendisine çok iyi geldiğini söylüyor.

Beslediği türler arasında yer alan Osmanlı saray tavuklarının dünyanın en popüler süs tavuklarından olduğunu belirten Arslan, şovlarda, yarışlarda eksik olmadığını bu tavukların diğer tavuklar gibi sürekli yumurta yapmadığını, belirli yumurtlama dönemlerinin bulunduğunu ve yumurtlama süresine girince 10 günde en fazla 5 yumurta yaptıklarını kaydetti.
Hobi olarak cins tavuk yetiştiriciliğinin yanı sıra işyerinde 2 metre boyunda 100 kilo ağırlığında Aksaray Malaklısı da besleyen Arslan, yavruyken alıp beslediği ‘Zeus’ isimli köpeğine evladı gibi bakıyor.


 

‘AYAĞA KALKTIĞINDA İNSAN BOYUNU GEÇİYOR’
Safkan Aksaray Malaklısı köpeği olan ve yaşına göre oldukça fazla gelişen Zeus, ayağa kalktığında insan boyunu geçiyor. Sanayi de Zeus’u tanımayan yok. Ünü tüm sanayide duyulan Zeus’un taliplisi çok ama sahibi Arslan; ‘Araba bile verseler satmam’ diyor.
Ayak basarları, fiziki anatomisi ile korkutucu bir görüntüsü olan Zeus, çok vahşi bir cesarete sahip olmasına rağmen, insanlara karşı çok naif, çok hassas bir hayvan.
Şehir dışından Zeus’u görmek için gelenlerin olduğunu belirten Arslan, 15 bin lira teklif etmelerine rağmen Zeus’u satmadığını söyledi.

‘ZEUS’U SANAYİDE TANIMAYAN YOK’
Zeus’un annesinin ve babasının da safkan olduğunu belirten Arslan; “Zeus’un daha yavruyken bile alıcısı vardı. 5 yıl boyunca ona gözüm baktım. Zeus’u sanayide tanımayan kimse yoktur. Ünü neredeyse tüm Çorum’a yayıldı. Zeus 5 yaşında şimdi boyu ayağa kalktığında 2 metreyi  buluyor. Ağırlığı ise 100 kilonun üzerinde. Zeus’un ününü duyan geliyor. Şehir dışından bile gelenler oldu. 15 bin lira teklif verdiler ama ben vermedim. İsterlerse 50 bin lira verseler yine de satmam. Zeus’un öz evladımdan bir farkı yoktur.” dedi.