FATİH BATTAR
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Çorum Kadın Meclisi ve Çorum Kadın Platformu Platformu kadın cinayetlerine dikkat çekerek, iki ayrı eylem gerçekleştirdi.

Çorum Kadın Meclisi Hürriyet Meydanı PTT binası önünde Özgürce yaşayabildiğimiz, çalışabildiğimiz, geçinebildiğimiz ve öldürülmediğimiz şehirler istiyoruz’ sloganıyla yakın zamanda katledilen kadınları andı.


Ardından Çorum Park önünde Çorum Kadın Platformu üyeleri de kadın cinayetlerini ıslıklarla protesto etti. 
Çorum Kadın Platformu adına bir basın açıklaması yapan Nuran Hasırcı Doğan; “8 Mart kadınlar için ücretli izin günü sayılmalı. Eşit işe eşit ücret sağlanmalı. İş yerinde şiddeti, ayrımcılığı ve mobbingi önleyen düzenlemeler yapılmalı. Esnek-güvencesiz-kayıt dışı ve taşeron çalışmaya, kiralık işçilik uygulamasına son verilmeli,  güvenceli iş güvenli yaşam koşulları sağlanmalıdır. Kapatılan kamu kreşleri açılmalı, kadın veya erkek olduğuna bakılmaksızın en az 50 çalışanın bulunduğu iş yerlerinde gündüz bakım evi ve kreşler açılmalı. Doğum izinleri 24 haftaya çıkarılmalı, devredilemez babalık izni düzenlenmeli, süt izninin kullanımı önündeki keyfi engeller kaldırılmalı ve ücretli-ücretsiz doğum izninden dönen kadınların statü kaybı yaşaması engellenmeli. Kadın Bakanlığı kurulmalı.” dedi.