EROL TAŞKAN
Öğrencisini kurtarmak için canını hiçe sayan kahraman imam Mehmet Çıtak, dualarla ve göz yaşlarıyla uğurlandı. Görev yaptığı Fatih Sultan Mehmet Camii’nde çok sayıda cemaatin katıldığı cenaze namazı ile uğurlanan Mehmet Çıtak’ın cenazesi, Merkez Güzelyurt Köyü’nde defnedildi. 

Hafızlık sınavı için Samsun’a götürdüğü öğrencilerinden 12 yaşındaki M.A.’nın boğulma tehlikesi karşısında gözünü kırpmadan suya atlayan kahraman imam Mehmet Çıtak, büyük bir çabayla M.A.’yı omuzlayıp dışarı atmayı başardı fakat kendisi kurtulamadı. 

Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Diyanetsen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, İl Genel Meclis Başkanı Osman Günay, Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yıldız, Türk Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ünlü, Diyanet Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanal, Türk Diyanet Sen Çorum Şube Başkanı Tuygun Hoşnut ve çok sayıda cemaatin hazır bulunduğu cenaze namazını Müftü Yardımcısı Adem Aygül kıldırdı. 

TABUTA TÜRK BAYRAĞI 
Kahraman imam Mehmet Çıtak’ın meslektaşları, arkadaşlarının tabutuna Türk Bayrağı serdi. O’nun her zaman şehitlik dilediğini aktaran meslektaşları, kendisine emanet edilen çocukları korumak için can veren Çıtak’ı şehit olarak kabul ettiklerini ifade ettiler. 

HEP HOCASINI SORUYOR
Anne Ferdane Ateş, oğlunun sürekli hocasını sayıkladığını anlatarak, “Hep hocasını soruyor, siz beni kandırıyorsunuz. Beni omuzlarına alıp dışarıya attı, herkes benimle ilgilenirken hocama bakan olmadı. Onun kurtulması mümkün değil, siz beni kandırıyorsunuz.” dediğini söyledi. 

ÇOCUĞUMUZUN KURTULDUĞUNA BİLE SEVİNEMEDİK

Acılı anne Ferdane Ateş, Mehmet Çıtak’ın vefatı üzerine çocuklarının kurtulduğuna bile sevinemediklerini, karmaşık bir duygu fırtınası ile karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. 

HOCAMIZIN YAKINLARI BİZİ TESELLİ EDER OLDU
Mehmet Çıtak’ın yakınlarının kendilerini arayarak teselli ettiklerini söyleyen anne Ferdane Ateş, “Hocamızın yakınları bizi teselli eder oldu. Biz mahvolduk. Bizi arayan yakınları, “Mehmet Hoca eğer çocuğunuzu kurtaramasıydı, kahrından ölürdü” dediler. Onca acı içinde bizi teselli etmeye çalıştılar.” dedi.

EN MUTLUSU İKİMİZDİK
12 yaşındaki hafız M.A.’nın anlattıklarını nakleden anne Ferdane Ateş, “Oğlum hocasını dilinden düşürmüyor. En mutlusu ikimizdik diyor. Sınav çok iyi geçti, hocam da ben de çok mutluyduk diye sürekli hocasını anlatıyor.” diye konuştu. 

ACI HABERİ PSİKOLOGLAR VERDİ
Çorum Fatih Sultan Mehmet Cami İmam Hatibi Mehmet Çıtak’ın vefatı Çorum’da büyük bir üzüntüyle karşılanırken, kurtardığı öğrencisi hocasının vefatından habersiz olarak Samsun’da tedavi altında tutulan M.A.’ya acı haber psikologlar tarafından verildi.

SON NEFESTEN ÖNCEKİ SON SES KAYDI
Fatih Sultan Mehmet Cami İmam Hatibi Mehmet Çıtak’ın son ses kaydı ortaya çıktı. Kahraman imam, sevincini ve sınavda yaşananları öğrencilerine anlattığı ses kaydında şunları dile getirdi. “Arkadaşlar, komisyonun söylediğini Cemal hocam eksik dile getirdi, ben tamamlayayım; Çocuklara daha olsa daha verecektik diyorlar. Yani 100 üzerinden daha olsa verecektik ama başka puan kalmadığı için veremedik diyorlar. Sevinçliyiz Allah size de nasip etsin inşallah. Yani en mutlu günlerimizden birisi elhamdülillah.”