Kanserle Sağlıklı Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Şahin, kanserden korunmanın, kanser tedavisinden daha önemli olduğunu söyledi.

1-7 Nisan Kanser Haftası münasebetiyle yazılı basın açıklaması yapan Başkan Şahin, kanserin tüm dünyada artış gösterdiğine dikkat çekerek, “Erkeklerde birincil koruma ile önlenebilen en önemli kanser olan akciğer kanserleri ülkemizde ve dünyada birinci sıradadır. Bayanlarda ise meme kanseri ve rahim ağzı kanseri birinci sırada yer almaktadır.” dedi.

Kanserden korunmada, başta sigara ve alkol olmak üzere, kanser yapıcı çevresel etkenlerden uzak durmanın önemli olduğunu belirten Şahin, açıklamasında şunları dile getirdi: “Bunun dışında düzenli spor yapmak, aşırı güneş ışığından sakınmak, özellikle meyve ve sebze ağırlıklı uygun bir diyet uygulamak ve doğal gıdalarla beslenmek kanser sıklığını azaltabilir. Tüm bunların dışında kanser hastalığında moral ve motivasyonda en az tedavi kadar önemlidir. 


Derneğimiz, hasta ve hasta yakınlarına moral vermek ve imkânları dahilinde kendilerine maddi olarak da yardımda bulunmak amacı ile 2017 yılında kurulmuştur. Tüzüğüne uygun şekilde, gerek yönetim kurulu üyeleri ve gerekse gönüllü temsilcileri ile birlikte çeşitli farkındalıklar yaparak kanser hasta ve hasta yakınlarına moral vermek amacıyla çeşitli bilgilendirme toplantıları düzenlemektedir.

Yaptığımız farkındalık ve aktivitelerden elde edilen gelirler hastalarımıza imkân dahilinde yardım olarak veriliyor. Bu konuda iş adamlarımızdan ve duyarlı insanlarımızdan yardım etmelerini talep ediyoruz.”