RECEP MEBET
Hitit Üniversitesi (HİTÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü keman sınıfı öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu konser büyük beğeni topladı.

Geçtiğimiz Salı günü HİTÜ Meslek Yüksek Okulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleşen konseri Dekan Yardımcısı ve Müzik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ömer Can Satır’ın yanı sıra bazı akademisyenler ve çok sayıda davetli izledi.
Arş. Gör. Ayşe Çağlak yönetiminde sahne alan öğrenciler, ünlü bestekârların eserlerini keman ile seslendirdiler. Konser ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“Program ilk olarak Neslihan Semiz’in icra ettiği Hauptmann’ın Do majör Sonatini ile başladı. Ardından Ş. Semih Özdemir Drdla’ya ait bir eser yorumlarken, Eda Akcu bestesi F. Bridge’e ait dört kısa parça seslendirdi. Çayan Yavuz ise Bloch’tan bir Bolero ile Türk müziğimizin nadide eserlerinden Nihaven Longa’yı bir arada seslendirdi. Konserin son bölümünde ise birlikte keman icralarına yer verildi. İlk olarak Çayan Yavuz ve Eda Akcu, Mazas’dan bir Duo eser seslendirirken finalde tüm solistler Arş. Gör Ayşe Çağlak’ın yönetimindeki Re majör Kanonla izleyicilere veda etti.”

Dinleyenlerden büyük alkış alan konserin ardından sahneye gelen Doç. Dr. Ömer Can Satır, başarılı performanslarından dolayı keman sınıfı öğrencilerini ve hocalarını tebrik etti.