FATİH BATTAR

Belediye Başkanı Zeki Gül ve AK Parti Çorum Milletvekili MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan, yapımı devam eden Kentpark’ta incelemelerde bulundu.

Kentpark’ı gezerek yapımı devam eden Türkiye’nin en büyük biyolojik arıtmalı suni göleti, seyir terası ve ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceleyen Zeki Gül ve Ahmet Sami Ceylan, park hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

212 bin metrekare büyüklüğü ve Türkiye’nin en büyük biyolojik arıtmalı suni göleti ile bölgenin en iyi parklarından biri olacak Kentpark’ın önümüzdeki ay itibariyle hizmete girmesi hedefleniyor.

%85’i tamamlanan parkın göletine 15 Eylül’den itibaren su verilmeye başlanacak. Biyolojik arıtma özelliği olacak göletin bu sayede suyunun hem temiz kalması planlanıyor. Ayrıca vatandaşların gölette gezebilmeleri için deniz bisikleti, sandal, kano gibi deniz araçları da planlanıyor.

Parkı bir an önce bitirmek ve Çorum halkının hizmetine sunmak için gece-gündüz çabaladıklarını belirten Belediye Başkanı Zeki Gül, park ile ilgili şu bilgileri verdi; “Kentparkımızda Haziran ayından beri parkımızın içinde yer alan yürüyüş yollarında, bisiklet yollarında yaptığımız çalışmalarımızı tamamladık. Hem şehir merkezinden, hem şehir dışından gelen misafirlerimizin en fazla ihtiyaç duyacağı mescit inşasını tamamladık. Hemşehrilerimizin parkımızı panoramik olarak izleyebileceği seyir kulesinin dış kaplama çalışmalarını tamamladık. Sert zemin çalışmalarımızın ise % 95’i tamamlandı. Bank, çöp kovası, kameriye, oyun gruplarının ihalesi yapıldı. Bunların da kısa sürede, açılışa yakın bir zamanda montajlarını tamamlayacağız. Kentparkmızın ihtişamına uygun, parkımızın dokusuna uygun mobilyalarla burayı donatacağız.  Parka monte edeceğimiz kameriyeler özel tasarlanan kameriyeler. Bu tasarımını özel yaptırdığımız kameriyelerin montajı ve park içerisinde bulunan 4 adet büyük oyun grubunun montajına önümüzdeki hafta başlıyoruz.  Şu an hali hazırda inşaat alanında belediyemize ait 3 ekip toprak tesviye ve çimlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Bir ekibimiz ise ağaç dikimine devam ediyor.  Biliyorsunuz daha önce de söylemiştik, buraya 2 bin 600 adet yetişmiş geniş yapraklı ve 1 500 tane de yetişmiş ibreli ağaç olmak üzere toplam 4 bin 100 adet yetişmiş ağaç dikimi yapacağız. Bu çalışmamız sürüyor.  24 bin metrekarelik bir alanda biyolojik arıtma özelliğine sahip yapay bir gölet bulunuyor. Yapay gölette devam eden çalışmaların da hemen hemen sonuna geldik.  Parkta daha yeşil bir dokunun oluşması için de 70 bin çalı dikimi yapacağımızı ifade etmiştik. Bu çalışmamız da devam ediyor. KentParkımızın isimliği de yerlerine takıldı.  Kentpark’ımız iki etaptan oluşuyor. Birinci etabı; 175 bin metrekarelik bir alandan oluşuyor. İkinci etap ise 37 bin 500 metrekareden oluşuyor. İkinci etap kısmında yapay göletin hemen kenarında başlattığımız kafeteryanın yapımı tamamladı.  Yine ikinci etap kısmında inşa ettiğimiz havuzların zemin güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Şu an itibariyle parkımızın % 85’ini tamamlamış bulunuyor. Birinci etap kısmını bu ay sonu açılışa hazır hale getiriyoruz.”

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan da parkın Çorum ölçeğindeki illere oranla Kentparkın en büyük park olduğunu belirterek; “Amacımız Çorum halkına en iyi hizmeti vermek.” dedi