HABER/YORUM-EROL TAŞKAN

Uzun yıllardır Ankara'da Reklam Ajansı Sahibi olarak hizmet veren hemşehrimiz Mesut Sami Bıyık Türkiye Otomobil Sporları Konfederasyonu Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Otomobil ve reklam konularında adeta dahi denecek kadar beceri ve başarıya sahip olan hemşehrimizin adaylık düşüncesi, camiada büyük bir heyecanla karşılanırken, mevcut yönetim cephesinde ise bu heyecan korku ve paniğe dönüştü.

Mesut Sami Bıyık'ın aday olacağını duyar duymaz, delege üzerinde oyun kurmaya çalışan mevcut Başkan Eren Üçlertoprağı ve yönetimi önce seçime tek adayla gidileceği yönünde kirli bir bilgi yaydı. Bunun karşılık bulmadığını kısa zamanda görünce, modası geçmiş ne kadar yalan ve kirli oyun varsa tezgaha sürmeye başladılar. Sami Bıyık'ın aday olması için gerekli asgari 30 imzayı bulmaması yönünde adım atarak, imza veren kulüpleri yarışlara almamakla tehdit edip, lisans iptali gibi dipsiz doruksuz tehditler savurdular.

Baktılar ki bu da sökmüyor, kendileri için de gerekli olan asgari 30 imzayı, "Biz daha güçlüyüz" imajı vermek için 130'lara tırmandırmaya çalıştılar.

Bu konu sadece bizim tespitimiz değil, camianın en aktif medya kuruluşu olan ralliajansı da aynı tespitleri paylaştı. Hatta daha ötesini paylaşarak, bir önceki olağanüstü genel kurulda yaşanan Ali-Cengiz oyunlarına değindi. Mevcut yönetimin korkusunun beyhude olduğunu dile getirerek, bugünden malumun ilanını gözler önüne serdi.

Hemşehrimiz Mesut Sami Bıyık'ın otomobil sporları ile ilgili başarısına da samimiyetine de camia kadar Çorum kamuoyu da vakıf. Çorum'da düzenlediği başarılı organizasyonlar, yeri geldikçe halen dilden dile anlatılır.

Adı sporla özdeşleşen ne kadar organizasyon ve yapı varsa, insan orada centilmenliğin, etik değerlerin ve rakibe saygının öne çıkmasını arzu ediyor. Ediyor etmesine de ne acı ki sporun köşe başlarını zapteden zihniyet, "benden başkasına yar olmasın" düşüncesiyle, "Küçük olsun benim olsun, benden başka hiç kimse varlık göstermesin" habisliğinden kurtulamıyor.

Yüreğine de karakterine de, bu memleket namına taşıdığı hassasiyet ve başarısına da yürekten inandığımız kardeşimize, başarılar diliyoruz. Hem de tüm kirli oyunlara rağmen.