Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu öğrencileri, Müzede Bir Gün adlı proje kapsamında Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümünü ziyaret etti. 
Okulun Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ayşe Gözcü ve Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümünde görev yapan Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz ve Müze Müdürü Metin Çakar’ın desteğiyle öğrenciler bir günlerini müzede geçirdiler. Tarihi ve kültürel değerleri müzede incelemekle kalmayıp kil tabletler üzerine çivi yazısı yazdılar. Kum havuzunda arkeolojik çalışmalar hakkında bilgi edindiler. Çorum’a ait tarihi ve kültürel değerleri yerinde incelediler.

Program sonunda Okul Müdürü Muharrem Olukçu, Müze Müdürü Metin Çakar ve Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz’a emeklerinden dolayı teşekkür ederek çiçek ve plaket verdi. 

Olukçu, medeniyetin beşiği sayılan Çorum’un tarihi ve kültürel özelliklerinin öğrenilmesinin her Türk evladının boynunun borcu olduğunu söyledi.Bbir çok tarihi kalıntının Ankara Etnografya Müzesi’nde sergilenmesinin üzücü olduğunu ifade eden Olukçu, “Tarihini bilmeyenin geleceği olmaz” dedi.
Programa katılan öğrencilere, anlamlı bir anı olması dileğiyle ‘Küçük Arkeologlar’ belgesi takdim edildi.