RECEP MEBET

Yunus Emre Ortaokulu velileri, çetin kış koşullarında terörle mücadele faaliyetleri yürüten Mehmetçikler için atkı ve bere ördüler.

Çorum Halk Eğitimi Merkezi tarafından Yunus Emre Ortaokulu’nda açılan ‘Dolgu Bebek ve İğne Oyası Kursu’, anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

Derya Alçin’in eğitimci olarak görev aldığı kursa katılan veliler, Barış Pınarı ve Pençe Harekatı’na katılan güvenlik güçleri için örgü atkı ve bere hazırladılar.

Hazırlanan el emeği-göz nuru ürünler, geçtiğimiz günlerde Yunus Emre Ortaokulu’nda düzenlenen programla, operasyon bölgesine gönderilmek üzere İl Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi.

Düzenlenen programa Vali Mustafa Çiftçi’nin eşi Azime Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın eşi Feyza Aşgın, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. İlhan Uzunoğlu’nun eşi Yasemin Uzunoğlu, Çorum Kent Konseyi Başkanı Şahiste Uçar, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyelerinden Firdevs Yalçın ve Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe katıldı.

Okul Müdürü Bülent Yıldırım ve bazı öğretmenlerin de hazır bulunduğu programa öğrenci velileri büyük ilgi gösterdi.

Terörle mücadelede görev alan Mehmet çikler’in moral ve motivasyonlarını güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen çalışma hakkında bilgi veren Bülent Yıldırım, öğrencilerin kaleme aldığı mektupları da atkı ve berelerle birlikte askerlere ulaştıracaklarını söyledi.

Duyarlılıklarından dolayı kursiyer velilere ve öğrencilere teşekkür eden Yıldırım, “Askerlerimiz vatanımızı savunurken bizler ve öğrencilerimiz Anadolu topraklarının özü olan üretim ruhunu yaşatmak için elimizden geleni yapmalıyız diyerek kolları sıvadık” dedi.

‘Anadolu Öz Tohumu Üretme’ projesinden de bahseden Okul Müdürü Yıldırım, “Okul bahçemizde kuracağımız seralar içerisine Şubat-Mart aylarında yurdun dört bir yanından gelecek olan öz Anadolu tohumlarını ekeceğiz. Öğretmen ve öğrencilerimizin işbirliğiyle hayata geçireceğimiz proje kapsamında üretilip çoğaltılan tohumları halka dağıtacağız. Hazırladığımız proje ile Milli Eğitim Bakanlığımız’ın önem verdiği tasarım-beceri atölyelerinin uygulamasını da gerçekleştirmiş olacağı” diyerek protokol eşlerinden destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Mehmetçikler’e hitaben yazılmış bazı mektupların okunduğu programda duygusal anlar yaşayan protokol eşleri, organizasyonda emeği geçen idareci, öğretmen ve velileri tebrik ederek öğrencilere çeşitli hediyeler verdiler.