M.BURAK YALÇIN

Mesleki eğitimi güçlendirmek amacıyla hazırlanan “Mesleki Eğitimde İşbirliği” protokolü Valilik, Hitit Üniversitesi(HİTÜ), ÇESOB, TSO, Çorum Barosu ve SMMMO arasında imzalandı.

Dün HİTÜ Senato Salonu’nda Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü’nün (MEYOK) çalışmaları kapsamında imzalanan “Mesleki Eğitimde İşbirliği” protokolüne Vali Mustafa Çiftçi, HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar, SMMMO Başkanı Ali Can Doğan ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık katıldı.

REKTÖR ALKAN: UYGULAMAYI HEMEN BAŞLATIYORUZ

İmza töreninde konuşma yapan HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan uygulamayı hemen başlatacaklarını, modelin sonucunda her paydaşla, her sektörle işbirliği yakalayacaklarına inandıklarını söyledi.

Yüzde 40 civarında önlisans öğrencisi olduğunu da hatırlatan Rektör Alkan, “Bu anlamda da ciddi potansiyelimiz var. Çalışmayı başarıya ulaştıracağımıza inanıyoruz. Sürecin devamında 7+1’de gündemimizde. YÖK’ten onay alındı. Bu iş ciddi bir altyapı isteyen bir iş. Meydana çıkıyorsunuz. Hem fiziki hem beşeri olarak biz bu konuda yeteri kadar olgunluğa ulaştığımıza inanıyoruz” diye konuştu.

VALİ ÇİFTÇİ: 2023, 2053, 2071 VİZYONLARINDA MESLEKİ EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ VURGULANIYOR

Vali Mustafa Çiftçi ise Türkiye’nin 2023, 2053, 2071 gibi vizyonunun olduğunu ifade ederek, bu vizyonların hepsinde ağırlıklı bir şekilde mesleki eğitimin güçlendirilmesi ve desteklenmesinin vurgulandığını kaydetti.

Mesleki eğitim veren kuruluşların da bu vizyona uygun hale gelebilmeleri için mesleki açıdan daha donanımlı hale gelebilmeleri için kendilerini güncellemeleri, yeni uygulamalara kendilerini hazır hale getirmeleri gerektiğini de dile getiren Vali Çiftçi konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “ Bu hem çağın gerektirdiği bir şey hem de işgücü piyasası da bu şekilde bir beklenti içerisinde. Bu şekilde oldu mu okullarımızdan mezun olanlar mesleki eğitim öğretim görenler daha donanımlı hale gelecekler ve kolayca iş bulabilecekler. Bu hedef doğrultusunda 3 dönem okulda teorik eğitim alacaklar, bir dönemde pratik eğitim alacaklar. Teoriden aldıklarını pratiğe aktaracaklar. Böylece mezun olduklarında inşallah işleri de hazır hale gelecek. Bu eğitim sürecince öğrencilerimize hem sigorta yapılacak hem de asgari ücretin üçte biri oranında ücret verilecek.”

MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık da 3+1 İş Yeri Uygulaması Eğitim Modeli ile ilgili sunum yaptı.

Dr. Zekeriya Işık, modelin amacının teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek uyum sağlayabilmek, teorik bilgileri uygulama becerisine dönüştürmek, iş deneyimi ve iş disiplini oluşturmak ve ekip çalışması anlayışı kazandırmak olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol metni Vali Mustafa Çiftçi, HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar ve SMMMO Başkanı Ali Can Doğan tarafından imzalandı.