FATİH BATTAR

Haznedar Restoran’da basın mensupları ile bir araya gelerek, Çorum’a yapılması planlanan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Diş Hastanesi’nin Tıp Fakültesi’nin olduğu Güney Kampüsü’ne yapılacağını ve mevcut diş hastanesinin de poliklinik olarak hizmet vereceğini söyledi.

Çorum’un ileriki yıllarına düşünülerek Diş Hastanesi’ni Tıp Fakültesi’nin bulunduğu alana yapılmasının uygun olduğunu belirten Ahlatcı; “Diş hastanesini Çorum’a planladığımız boyutu mevcut yerine sığmamakta. Çorum’un ileriki yıllarına düşünülerek yapılan planlamada Diş Hastanemizin Tıp Fakültemizin olduğu alanda, hastalarımızla daha kompakt şekilde kullanılmasına müsait olan alana taşınmasını uygun gördük. Mevcut Diş Hastanesi ise yine Diş Hastanesi ve Polikliniği olarak kullanılması planlamaktadır. Eğer Diş Hastanesi’ni mevcut alan yapmakta ısrarcı olsaydık yeşil dokunun tamamının kaldırılmış olması dahi o hastanenin oraya yapılmasına müsaade etmiyordu. O bölgenin trafik sorununu da düşündüğümüzde Tıp Fakültesi’nin olduğu alan kurulması mantıklı olan idi.” dedi

ESKİ HASTANE 250 YATAKLI HASTANE OLACAK

Ahlatcı ayrıca  eski Devlet Hastanesi’nin de güçlendirme çalışmaları ile  250 yataklı Devlet Hastanesi olması için Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçtiklerini sözlerine ekledi.