FATİH AKBAŞ
Çorum İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler için ‘Ezbere Hadis Okuma Yarışması’ yapıldı.

Mevlidi Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezinde gerçekleştirilen yarışma din görevlisi Hakan Ungever’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yarışmanın açılış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Fatih Kaya, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son dönemde 4-6 yaş Kur’an kurslarına çok önem verdiğini belirterek,  “Bu kapsamda ülkemizin her yerinde olduğu gibi Çorum’da da bu alanda ciddi mesafeler alındığını görmekteyiz. Velilerimizi bu güzel imkanı değerlendirmeye ve bu kurslara sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu gün burada jürimiz buraya gelmeyi hak eden çocuklarımız arasından birinci, ikinci ve üçüncüyü belirleyecektir. Ancak bir yarışmaya katılıp Efendimizin hadislerinden bir tanesini dahi ezberleyen her bir çocuğumuz aslında bu yarışmanın birincisidir. Bu bakımdan bu yarışmaya katılan her çocuğumuz aslında yarışmamızın kazananıdır. Bu vesileyle çocuklarımızı teşvik eden başta velilerimiz olmak üzere, hocalarımıza ve yarışmamızın jüri heyetine teşekkür ediyor, bu güzel etkinliğin hayırlara vesile olmasını Cenabı Haktan niyaz ediyorum.”ifadelerini kullandı.

Jüri üyeliklerini İl Müftülüğü vaizlerinden Lütfiye Hacıismailoğlu, Nesibe Çınar Çolak ve Fatma Nur Erdem’in yaptığı yarışmada Şehit Mustafa Avcu Kur’an kursundan Mina Nur Karaduman birinci, Hazreti Aişe Kur’an kursundan Mehmet Han Kadife ikinci ve Hicret Kur’an kursundan Bensu Çanak ise üçüncü oldu. Derece elde eden öğrencilere ödülleri ise jüri üyeleri tarafından verildi.