RECEP MEBET

Çöplü Mahallesi Muhtarlığı öncülüğünde dün Namazgâh’ta yağmur duası programı düzenlendi.

Cuma namazı öncesinde gerçekleşen yağmur duasına Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, İyi Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Üçtutlar Mahallesi Muhtarı Mehmet Bölükbaş, Ulukavak Mahallesi Muhtarı Hanefi Özdemir, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Zekeriya Doğan, bazı daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mahalle sakinlerinin de büyük ilgi gösterdiği yağmur duasında eller, bolluk ve bereket için semaya açıldı.

Abdibey Camii Müezzini Celal Göker’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda duayı Oğuzlar Vaizi Faruk Özdemir yaptı.

Çöplü Mahallesi Muhtarı Yılmaz Kılcı’nın organize ettiği programda, namaz sonrası katılımcılara yemek ikram edildi.

Geleneksel hale getirmeyi amaçladıkları programla ilgili bilgi veren Yılmaz Kılcı, “Geçmişimizi yaşatmak, birlik ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendirerek bereket ve bolluk için el açıp dua ettik” dedi.

Namazgâh’ın, Osmanlı döneminde ordunun sefere uğurlandığı ve karşılandığı tarihi bir mekan olduğunu vurgulayan Muhtar Kılcı, “Böylesi bir mekanda yağmur ve şükür duası geleneğini yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cenab-ı Allah, ülkemize ve memleketimize bol yağış ve bereketler ihsan etsin” diye konuştu.