Hitit Üniversitesi öğretim üyelerinden  Prof. Dr. İrfan Kurtbaş, Prof. Dr. Ayşegül Taylan Özkan ve Dr. Öğretim Üyesi Jursun Karasartova'nın akademik anlamda destek verdikleri 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi öğrencilerinden Bahar Salman ve Berkay Saatcı'nın "İmplant Kaplamalarında Alternatif Bir Model: Bitkisel ekstralar ile kaplanan implant ve seramiklerde biofilm oluşumunun araştırılması" adlı biyoloji projesi, geçtiğimiz günler de TÜBİTAK  50. Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Finali'nde Türkiye 4.'sü olarak teşvik ödülüne layık görülmüştü.

Hitit Üniversitesi'nin akademik personel ve laboratuvar alt yapısı desteğinden dolayı Rektör Alkan'ı makamında ziyaret eden Okul Müdürü Murat Öncül ve rehber öğretmen Ali Altuntaş ile öğrenciler desteklerden dolayı teşekkür ettiler. 

Üniversitelerin öncelikle bulundukları şehre katkı sağlamaları gerektiğine en başından beri savunduklarını ve bunun için elden gelen gayretle paydaşlarla büyük ve başarılı projelere imza attıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, projeleri ile ödüle layık görülen öğrencileri ve bu sürece akademik anlamda katkı sağlayan öğretim üyelerini, öğrencilere idari destek sağlayan Okul Müdürü Murat Öncül'ü ve öğrencilere rehberlik eden öğretmen Ali Altuntaş'ı tebrik ederek "Bu başarı, güç birliği ile elde edilmiştir. Üniversite olarak şehrimize ve ülkemize bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrasında da hizmet etmeye gayret edeceğiz" dedi.