FATİH BATTAR
19 Mayıs İlkokulu’nda Okul Müdür Yardımcısı Canan Karabulut tarafından hayata geçirilen ‘Uzay Koridoru’ projenin açılışı dün gerçekleştirildi. 

Öğrencilerin uzayı ve güneş sistemini daha iyi kavraması için hayata geçirilen proje kapsamında okulun üçüncü katında bulunan koridorda Güneş ve gezegenler modellenerek Güneş Sistemi kurgulandı. 

19 Mayıs İlkokulu Müdür Yardımcısı Canan Karabulut tarafından hazırlanan eğitim projeye Görsel Sanatlar öğretmeni Bünyamin Ağbal ve Görsel Sanatlar öğretmeni Erhan Çakır da duvarlara ve tavana çizdikleri uzay görselleri ile destek verdi. 2 ay süren hazırlık aşamasından sonra bugün açılışı yapılan “Uzay Sokak”ına öğrenciler büyük ilgi gösterdiler. Öğrencilerin tavanda asılı bulunan gezegen modellerinin yanı sıra astronot modeline de yoğun ilgi gösterdikleri ve astronot fotoğrafı çektirmek için sıraya girdikleri görüldü.

Projeyi hazırlayan Okul Müdür Yardımcısı Canan Karabulut, gezegenleri alçı ve straforla hazırladıklarını, gaz kümeleri ile gezegen yüzeylerinin gerçekçi görünmelerini sağlamak için çaba sarf ettiklerini belirterek bu proje ile öğrencilerin uzaya karşı merak duygularını uyandırmayı ve bu konuda öğrendiği bilgileri pekiştirmeyi amaçladıklarını, öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenme ortamını desteklemek amacıyla yapılan çalışmanın bir başlangıç olduğu ve okulun diğer koridorlarına da öğrencilerin eğitim sürecine katkı sağlayacak farklı çalışmalar yapmaya devam edeceklerini söyledi. 

Proje ile öğrencilerin ufkunu genişletmeyi, ilgilerini artırmayı ve öğrenmeye açık hale getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Karabulut, projenin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere de teşekkür etti.