RECEP MEBET
Çorum Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Savaşım Derneği (ONKO-SAV) Başkanı Birgül Harzadın, 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

“Çağımızın vebası olarak görülen kanser, maalesef şehrimizde de çok canlar yakmakta” diyen Birgül Harzadın, kanserle mücadele ve hastalara destek amacıyla 2005 yılında ONKO-SAV’ı kurduklarını söyledi.

Gönüllülük esasına göre çalışan dernek üyelerinin kanser hakkında Çorum halkını bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması yaptıklarını anlatan Harzadın, ilgili kurumlarla gerçekleştirdikleri işbirliğinden de bahsetti.

Derneğin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla el emeği, göz nuru eserler üreterek gelir elde etmeye çalıştıklarını belirten Harzadın, hasta ziyaretlerinde bulunarak derterine derman olmaya gayret ettiklerini kaydetti.

Kanser hastaları arasında dayanışma sağlayarak güzel dostluklar ve samimi bir bağ kurulmasını sağladıklarını vurgulayan Harzadın, “Kişilerin hastalıklarıyla ilgili bilgi sahibi kimselerce aydınlatılmasını sağlamak, yardım severlerin bağışlarının hastalara ulaştırılmasına vesile olmak ve yaşadıkları güçlüklerde yanlarında yer almak da başlıca desteklerimiz arasında” dedi.

“Bunları yaparken bizi yalnız bırakmayan üyelerimize ve hayır sahiplerine teşekkür ederiz. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Birlikte el ele çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanan ONKO-SAV Başkanı Harzadın, kanserden hayatını kaybedenler için 5 Nisan 2019 Cuma günü ikindi namazı öncesinde Ulucamii’de okutacakları mevlid-i şerife tüm Çorum halkını davet etti.