FATİH AKBAŞ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Özel Çocuklara Özel Materyaller’ projesi kapsamında Çorum’da materyal dağıtımı yapıldı.

Rehberlik Araştırma Merkezi’nde saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, Çorum’da 8 özel eğitim okulu ve 36 tanede de özel eğitim sınıfı bulunduğunu ifade ederek, “Bu özel eğitim okullarımızda ve özel eğitim sınıflarımızda toplam 884 öğrencimiz eğitim almaktadır. Bugün dağıtımını yaptığımız özel materyaller ilçelerimizde ki özel eğitim sınıflarımızın tamamı olmak üzere 27 özel eğitim sınıfımıza ve 158 öğrencimize, ilçelerimizde ki özel eğitim okulları başta olmak üzere 8 özel eğitim okulumuzda 241 öğrenciye materyaller ulaşmış olacak. Alanında bir ilk olan bu çalışma ile hedefimiz tüm engelli öğrenciler için okullarımızı dünya standartlarında eğitim materyalleri ile donatarak okullarımızın kapısını mutluluğa açmaktır. Özel çocuklarımız için özel materyaller projesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Mustafa Çiftçi ise konuşmasında ‘Özel Çocuklara Özel Materyaller’ projesinin çok iyi düşünülmüş bir proje olduğunu ve bir eksikliğin böylece giderildiğini belirterek, “Özel eğitim sınıflarımızın bir bölümüne materyalleri şimdi dağıttık. İlerleyen günlerde diğer özel öğrencilerimizde bu materyallere kavuşacak. Çocuklarımıza bu materyallerin katkısı büyük olacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından özel eğitim okulları ve sınıflara özel materyaller dağıtıldı.
Programın sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, özel öğrenciler tarafından yapılmış işlemeli seramik tabağı Vali Mustafa Çiftçi’ye takdim etti.

 

PROJE HAKKINDA 
Tasarımları MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılan materyaller ile özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin öğrenme ve üretme süreçlerinin zenginleştirilmesi hedefleniyor. Üretiminin, Bolu Açık Ceza İnfaz Kurumu, Ders Aletleri Yapım Merkezi (DAYM) ile İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde yapıldığı 100 farklı çeşitte 143 bin materyal setinde, fiziksel, mekanik ve kimyasal açıdan öğrencilerin sağlığı için risk oluşturmayacak malzemeler kullanıldı.

Öğrencilerin ilgi ile kullanabileceği şekilde sağlam, ergonomik ve sınıf içi kullanıma uygun ebatlarda hazırlanan materyaller 81 ilde, hafif ve orta-ağır düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireylere hizmet veren özel eğitim sınıfları ile özel eğitim okullarına gönderiliyor. Ülke genelinde 6 bin özel eğitim sınıfın ve okulun materyal ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanan çalışma kapsamında, zaman içerisinde tüm okul ve sınıfların ihtiyacının karşılanması planlanıyor.