FATİH AKBAŞ
Anadolu Özel Eğitim Meslek Okulu’nun Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında hazırladığı ‘Spor Bizimle’ projesinin açılışı yapıldı.

Projenin ilk programı ise ‘Bireysel ve Grup Sporlarının Engelli Bireylerin Sosyalleşmesine Etkisi’ konulu panel oldu. 
Meslek Yüksek Okulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda yapılan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Açılış konuşmasını yapan Anadolu Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Selami Bolat, projede öğrencilerin etkili bir sosyal beceri eğitim almaları ve sportif faaliyetler yaparak amaçlara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Bolat, konuşmasında projenin detayları hakkında bilgi vererek sözlerini tamamladı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban da konuşmasında özel eğitimin çok önemli olduğunu ve Çorum’da bu anlamda güzel çalışmalar yapıldığını ifade ederek, “İlimizde bu konuda güzel bir birliktelik var. Güzel çalışmalar yapılıyor. Bizde özel eğitimde yeni projeler geliştirmek için çaba harcıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda özel öğrencilerin spor yaptıkları zaman gerginlikten uzaklaştıklarını gördük. Açılışı yapılan projede bu açıdan çok önemlidir” dedi. 

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner’in moderatörlüğünü yaptığı panele konuşmacı olarak HİTÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Hürrem Özdurak Sıngın, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu As Başkanı Osman Akdemir, Çorum Gençlik ve İl Müdürlüğü Uzmanı Rıfat Ceylan, Zübeyde Hanım Özel Eğitim Uygulama Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür Akman katıldı.